Zoologická zahrada v zimě? Ano!
FOTO: autorka

Zoologická zahrada v zimě? Ano!

3. 3. 2018

Když se někoho poslední dobou zeptám, zda by se mnou nechtěl jet do zoologické zahrady, drtivá většina lidí se zeptá, co by tam v zimě dělali. Svědčí to o tom, že tam nikdy v zimě nebyl, a tedy neví, že i návštěva zoologické zahrady v zimním hávu má svoje kouzlo.

Naše největší Zoologická zahrada v Praze má 150 expozic a 13 pavilónů. A jen některá zvířata se oddávají zimnímu spánku. A vy máte právě v zimě, kdy stromy a keře přišly o svoje olistění, mnohem větší šanci prohlédnout si např. nosály nebo hustý kožíšek pandy červené. Můžete se shora podívat do hnízd volavek. Většina zvířat je venku a zima jim nevadí. Pokud není silný mráz, tak i slony včetně dvou rozdováděných juniorů můžete zastihnout ve venkovním výběhu. A dokonce můžete vstoupit i do klece mezi pestrobarevné papoušky, kteří vám budou létat kolem hlavy. A třeba se vám právě tady přihodí i to co mně, tedy že zrovna přijde sněhová přeháňka.

A kdyby vám náhodou byla opravdu zima, tak se zdržíte déle než obvykle ve vyhřátých pavilónech. Posedíte a můžete v klidu pozorovat třeba v říjnu 2017 narozená mláďata tygra malajského, lvy, leguány, gorily, velké želvy, gaviály, žirafy, orangutany a další a další zázraky přírody.

Na to všechno budete nejspíš mít dost času a nebudete se s nikým tlačit, protože v zimě do zoologické zahrady přece chodí jen ti, kdo vědí, že zoologická zahrada v zimě nespí a je tu právě pro ně.

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Alí, fotky jsou opravdová krása, umíš se koukat a máš trpělivost. A máš pravdu, je nejvyšší čas se tam zase podívat v houfu. A také, do třetice všeho dobrého. Díky ... *****
Dagmar Bartušková
Álo, tak jsem se přenesla do té naší ZOO, kterou mám co by kamenem dohodil. Nejvíc se mi líbí plameňáci, to jsou moji ptáci. Zase se tam někdy společně vypravíme, co Ty na to?
Zuzana Pivcová
My chodíme do pražské zoo pravidelně na Štědrý den s nadílkou. Zažila jsem i zoo pod sněhem, i někdejšího ředitele pana Fejka, který přijel jako Mikuláš na saních. Řada zvířat je otužilých a zima jim nevadí. Ale stejně, jaro je jaro, už se těším na další přírůstky. Hezký článek, díky, Alí.
Lidmila Nejedlá
Hezké, Ali, Není to tak dlouho, co jsme chodili do ZOO každé vánoce. Ohřívala jsem se v pavilonu Indonésie a u opic.
Hana Práglová
V ZOO už jsem nebyla hezky dlouho. A vzimě ještě dýl... Moc pěkné!!
Marie Seitlová
Moc pěkné fotky. I v zimně zoo žije, mohu potvrdit ze Dvora Králové.
Naděžda Špásová
Álo, moc pěkné fotky.
Věra Ježková
Ali, prima. Krásné fotky. Jsem ostuda, ZOO mám nedaleko a nebyla jsem tam řadu let. Loni jsem měla dokonce vypsaná data, kdy mají nějaké krmení zvířátek. A zase nic. Tak snad letos na jaře.
Eliška Murasová
Ali bezvadné, skvělé fotky! Byla jsem nedávno v ostravské ZOO. Celá nadšená. Uvažovala jsem také o článku, ale než se já rozhoupu....
Dana Kolářová
Bezva fotopohled na zimní ZOO.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.