Co s šedivými vlasy? Barvit nebo nechat být?
Ilustrační foto: ingimage.com

Co s šedivými vlasy? Barvit nebo nechat být?

31. 1. 2018

Svět módy zaznamenal nový trend, šedivé vlasy. Přibývá žen, které se ve vyšším věku záměrně nebarví. Uměle vytvořené šediny dokonce nosí i mladé modelky. Můžeme to považovat za sympatický návrat k přirozenosti, ale pozor, šedivé vlasy nejsou univerzálně slušivé.

vlasy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Já vlasy pouze sjednocuji barevným odstínem mých původních vlasů šampónem. Nevydrží odstín moc dlouho , ale nezatěžuje tolik vlasy jako barva. Jinak mi šedivé vlasy nevadí.
Věra Halátová
Každý chce to, co nemá. V mládí, to mi bylo cca 18, jedna kantorka na střední škole, moje třídní, byla krásná. Nevím, kolik jí bylo let, tehdy se mi zdálo, že hodně, ale měla nádherné vlasy, husté, vždy skvěle upravené a krásně šedivé. Nosila modré kostýmy, do nich bílé halenky s vázačkou. Pro mne nádhera. Tehdy jsem si říkala, že až zešedivím, budu tak krásná jako paní profesorka. Ha,Ha. Byla jsem prošedivělá už ve 29. V 36, kdy se mi narodil druhý syn, to už jsem byla hodně "promodralá". Bohužel, nemám kvalitní vlasy a tak krásná jako moje profesorka, tak to se mi nepřihodilo. Nosila jsem přírodní barvu až do 40, kdy jsem dost těžce onemocněla a tři měsíce strávila v nemocnici. Tam jsem byla na pokoji s mladšími ženami a dívkou. A ty mi řekly: Co blbneš, vždyť nejsi stará, hoď si na to nějakou barvu. Tak jsem hodila. Změna barvy vlasů také znamenala vyměnit oblečení. A od té doby se barvím a vyhrožuji kadeřnici a sobě, že se na to vykašlu, nechám to odrůst, ale ještě jsem to neudělala. Ale barvu, kterou se barvím, to je přibližně stejný odstín tmavěhnědé, mé původní přirozené barvy vlasů.
Věra Ježková
Původně jsem blondýnka. Šedivět jsem začala už asi ve 30 letech. Po nějaké době jsem se nechávala barvit na blonďato, pak mne napadlo zkusit zrzavou. A jsem s ní už řadu let spokojena. Odrosty si hlídám, centimetr jde zamaskovat např. jen očními stíny. Do šedivé se zatím nemíním pouštět – obávám se, že bych vypadala jako svoje babička.
Jarmila Fialová
Nebarvím,stále ještě je mám jako přírodní melír
Dana Tomanová
Pokud má žena svoje pěkné a kvalitní šedivé vlasy, tak nebarvit. Pokud barvit, tak pravidelně a pečlivě, aby nebyly vidět odrosty. Viditelné, zejména šedivé odrosty pod barvenými vlasy vypadají strašně v každém věku, žena pak působí zanedbaně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody