Ilustrační foto: ingimage.com
Co s šedivými vlasy? Barvit nebo nechat být?
31. 1. 2018Svět módy zaznamenal nový trend, šedivé vlasy. Přibývá žen, které se ve vyšším věku záměrně nebarví. Uměle vytvořené šediny dokonce nosí i mladé modelky. Můžeme to považovat za sympatický návrat k přirozenosti, ale pozor, šedivé vlasy nejsou univerzálně slušivé.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Sylva Musilová
30.9.2021 10:18
Zdravím, nedávno jsem viděla tento článek: https://www.reparexshop.cz/blog/jak-na-sedive-vlasy--aneb-pomoci-reparex-obnovite-prirodni-barvu-vlasu-bez-barveni/ ,díky kterému jsem přišla na to, jak můžu skrýt mé šediny přírodní cestou bez chemického barvení. Je to taková nejschůdnější a přirozená cesta, jak šediny skrýt.
Dana Sovová
1.5.2020 11:41
Už mnoho let se barvím na původní barvu - středně hnědá, ale jsem už dost šedivá a chtěla bych to zkusit bez barvy, ale nevím jak. Při přirozeném odrostu asi 1 cm za měsíc a 20 cm délky vlasů by to trvalo téměř 2 roky a během té doby bych nemohla ven. Chtěla bych na přechodnou dobu nějaký přeliv příp. šedou barvu ale nic vhodnného jsme nenašla. Poradíte?
Alena Várošová
9.1.2020 17:05
I když jsem již ve věkuI,vlasy mám prošedivělé.Barvím si je podobnou barvou,jaké mám své původní.Někdy o něco světlejší,či tmavší.Jak kdy se zadaří.Na víc mám vlasy delší jak pod pás.Stále se přemlouvám zajít ke kadeřnici a nechat si je o 20 cm zkrátit.Ještě jsem se k tomu nepřemluvilajen o tom uvažuji,Odhlehčila by se mi hlava.Na ženách se mi líbí šedivé vlasy,ale musí být kvalitní a stejnoměrně šedivé.
Polanková Tereza
12.12.2019 20:12
Od 18 let jsem se barvila, vystřídala jsem všechny barvy od blond přes mahagon po černou. Když začínal být moderní melír vlastních vlasů s blond, tak jsem tak chodila dlouhou dobu. Když mi vlasy hodně zešedivěly, kadeřnice mi navrhla nanést na vlasy 3 barvy, bylo to jak se říká šmrncovní, ale začala mně trápit pokožka hlavy. Tak jsem se skoro v 75 letech přestala barvit, kadeřnice mi říká, že na barvu mých vlasů si nechávají mladé ženy nechávají barvit - říká se jí pepř a sůl. Tak jsem šedivá a dokonce s moderní barvou vlasů. Já si však myslím, že důležitější než barva je dobrý střih vlasů a upravená žena i když ve vyšším věku s jiskrou v oku.
Dana Puchalská
2.10.2019 13:47
Ano a vyrábí ho firma Schwarzkopf. Pozor, má tendenci vysušovat nejen vlády, ale i pokožku. Ale krásně voní a vlasy jsou krásně lesklé.
Marie Bartošová
28.9.2019 12:27
Aby nebyly šediny ,,nepříjemně zažloutlé", existují fialově zbarvené šampóny. Nebarví, jen dodají ten správný odstín. Používám jednou za čas. Spokojenost.
Zdeńka xxx
23.9.2019 11:45
Dobrý den, s článkem zcela souhlasím.Obdivuji však paní Kamilu Moučkovou,která je i ve svém vysokém věku stále šik.Šediny jí seknou.Jistě s tím jde ruku v ruce i styl oblékání. Být šedivá, neupravená a v nevhodném oblečení, žádné ženě na půvabu nepřidá.Chce to cit pro doplńky a nehýřit vzory a květy za každou cenu..V jednoduchosti je krása. V tom je paní Kamila můj vzor.
Zdeńka xxx
23.9.2019 11:45
Dobrý den, s článkem zcela souhlasím.Obdivuji však paní Kamilu Moučkovou,která je i ve svém vysokém věku stále šik.Šediny jí seknou.Jistě s tím jde ruku v ruce i styl oblékání. Být šedivá, neupravená a v nevhodném oblečení, žádné ženě na půvabu nepřidá.Chce to cit pro doplńky a nehýřit vzory a květy za každou cenu..V jednoduchosti je krása. V tom je paní Kamila můj vzor.
Danuše D'Engeli
2.12.2018 16:10
Pokud má žena krásné bílošedivé vlasy, tak bych je vůbec nebarvila.Já osobně nemám moc šedivých vlasů, tak jen za dlouhý čas použiji přitozený šampón.
Josef Borecký
1.4.2018 17:59
Taky jsem obdivoval elegantní učitelku němčiny, která (asi své šediny dobarvovala fialovou) a k tomu sladěné kostýmky a někdy krátký plášť . Vždycky vypadala elegantně a byl jsem zamilován. Vybavuji si ji dodnes.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA