Nová soutěž: Radnice vstřícné k seniorům
Ilustrační foto: ingimage.com

Nová soutěž: Radnice vstřícné k seniorům

28. 1. 2018

Jak se žije seniorům ve vašem městě či obci? Pořádá vaše radnice zajímavé akce pro seniory? Fungují u vás seniorské kluby či různé asistenční služby pro seniory? Buduje vaše město či obec bezbariérové přístupy? Je u vás dostatek domovů pro seniory? Snaží se vaši radní, anebo je naopak zájem vaší radnice o seniory minimální? "Radnice vstřícné k seniorům" je téma naší nové soutěže, ve které můžete vyhrát pěkné knižní ceny.

Jste spokojeni s tím, jak se starají radní ve vaší obci o seniory, anebo je jejich zájem viditelný pouze před komunálními volbami? Zmapujte situaci seniorů ve vaší městské části či vesničce, kde bydlíte, a napište o tom soutěžní příspěvek.

Jaká jsou pravidla této soutěže?

Soutěže se mohou zúčastnit všichni registrovaní čtenáři portálu i60.cz (registrovat se můžete na tomto místě). Podmínkou soutěže je vložit soutěžní příspěvek prostřednictvím čtenářského profilu a doprovodit jej alespoň dvěma vlastními fotografiemi, souvisejícími s tématem. Forma příspěvku může být libovolná - reportáž z vašeho města či obce, příběh, či popis daného tématu, případně rozhovor s představitelem vaší městské části či obce. Délka příspěvku je libovolná.

Soutěž potrvá od 29.1.2018 do 31.3.2018, v tomto termínu mohou soutěžící vkládat na portál své soutěžní příspěvky. O vítězích soutěže rozhodnou sami čtenáři, a to tak, že v období od 1. dubna do středy 4. dubna uvedou v komentáři u redakčního článku jméno autora a název příspěvku, kterému dávají svůj hlas. Autoři tří příspěvků s největším počtem hlasů získají knižní ceny - Krásy naší země a 1000 divů Česka (viz obrázky pod článkem).

Věříme, že se do soutěže zapojí co nejvíce čtenářů a že se díky jejich příspěvkům dozvíme, ve kterém městě či obci se seniorům hezky žije.

Tak vzhůru do toho! Tahle země není jenom pro mladý!

čtenáři Soutěž - Radnice vlídné k seniorům
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.3 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Kdopak asi vyhraje ty krásné knížky?
Libor Farský
Paní Olgo S. mě nijak neuráží, když v místním obecním Zpravodaji objevím od pana starosty blahopřání k narozeninám a nejedná se ani o kulatých 100 let. Takže patřím do zvláštní skupiny, no a co?
Oldřich Čepelka
Disuse zde dole je zajímavá a asi užitečná. Ale nic to nemění na tom, že redakce vyhlásila soutěž s určitým zaměřením a podmínkami a kdo nechce, ten se neúčastní. Obce a města nejsou "povinny", jsou to samostatné subjekty. Ale většinou pro seniory něco dělají, protože to je obrovská spousta lidí, spotřebitelů, voličů, občanů, cestujících, pacientů atd. atd.
Olga Škopánová
No a to je právě ono že senioři nejsou jednolitá homogenní skupina ale někteří dobrodějové si myslí že to jediné co starší lidé potřebují je jízdné zdarma a sleva na inkontinentní pomůcky
Jarmila Komberec Jakubcová
Město Plzeň se snaží max.pomáhat seniorům.Máme pro to zřízené seniorské centrum TOTEM, kde jsou soustředěné veškeré aktivity a na činnost přisívá jak město Plzeň tak i Plzeňský kraj i sponzoři.V obvodech jsou menší střediska aktivit. Já jsem dnes např. byla na 9km trase s NW holemi. každý den chodí jedna parta seniorů s instruktorkou, přiveze nám NW hole a 2 hodiny chodíme v lesoparku okolo Boleveckých rybníků. A takových aktivit pro seniory je spousta, napíši o tom článek. Město Plzeň pro seniory je velmi vstřícné jak v oblasti sociální tak vzdělávací. MHD je zdarma pro seniory starší 70 let a tak bych mohla pokračovat. Rada seniorů při Plzeňském kraji je také velmi aktivní.
Hana Práglová
Taky se tėším na příspěvkyUrčitě budou zajímavé.Paní Halátová,nevím ve kterém kraji či mėstė bydlíte.Ale pokud se chcete zařadit do Rady seniorů (ne jako placený pracovník,ale třeba jen člen nebo pomocník,radce...),není přece problém zaplatit roční registrační poplatek a přihlásit se jako člen.Já tak před lety zaregistrovala náš Senior klub,kde nás je přes 400.Zúčastňujeme se akcí KR.jsme zváni na schúze a pod.P.Skopanová,nevím kolik je vám let,ale senioři nejsou jen lidé 60+.Jsou i 80 či 90+.A myslím,že i tito lidé si už z "titulu stáří" ZASLOUŽÍ, aby měli nėco navíc.Třeba senior taxi či dostačující přistup k lékařům.Ale berte to jen jako mūj názor.
Věra Halátová
Já tuto soutěž nechápu. Obce a města jsou povinny "něco" dělat pro seniory? Existuje Rada seniorů. Ta se zasloužila o to, že pracující starobní důchodce má stejné právo na daňový odpočet na plátce jako všichni ostatní daňoví poplatníci, myslím tím OSVČ, FO ZČ. Chtěla jsem se stát součástí této rady seniorů. Dosáhla jsem jen toho, že jsem se mohla stát členkou a odebírat časopis. Když jsem se ptala na možnosti, jak se mohu zapojit, byla jsem odkázána na pracovnici kraje, která rozhodně není seniorem, je to její zaměstnání, ta mne odkázala na členku městské rady, ta je už seniorkou, ale jako člen městské rady dostává za toto finanční odměnu a tato žena mne odkázala vlastně do pryč. Mně se konkrétně jednalo o to, že vznikají firmy, které nabízejí seniorům půjčky na nemovitost, jmenuje se to seniorská hypotéka, a výsledek je ten, že senior a potažmo jeho pozůstalí nedostanou z nemovitosti nic, protože senior může přijmout finanční hotovost na základě smlouvy, kde je m.j. uvedeno, že musí o nemovitost řádně pečovat, pokud ten, kdo poskytl peněžní prostředky uzná, že o nemovitost nebylo řádně pečováno? A pak, lhůta, ten senior se může octnout mezi bezdomovci, protože "včas nezemře". Když jsem se na toto ptala na radě siniorů, odpověděli mi, že na mém kraji nemají právní poradenství.
Olga Škopánová
Nechápu proč se ze seniorů neustále musí dělat nějaká zvláštní skupina která si zaslouží speciální zacházení nejlépe jako s dětmi v mateřské školce.
Oldřich Čepelka
Téma je moc zajímavé, také se těším. Jen doufám, že náskok nebudou mít ti z nás, kteří žijí ve městech oceňovaných titulem Město přátelské seniorům (uděluje ministerstvo práce).
Alena Tollarová
Těším se na všechny soutěžní příspěvky. Krásné knižní ceny určitě vyprovokují k psaní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...