Vrátila se nám labuť?
Foto: autorka

Vrátila se nám labuť?

29. 1. 2018

Moje dnešní procházka v Zámecké zahradě mně udělala opravdovou radost. Jednak jsem viděla na stromě kvést jehnědy, což je už maličký příslib nového jara, a pak jsem na rybníku mezi množstvím divokých kachen zahlédla něco bílého. Zajásala jsem, že to je možná labuť. Spěchala jsem blíž - a byla to pravda. Na rybníce hrdě plula krásná, bílá labuť. Byla ale sama, tak nevím, zda tu vydrží a přilétne nějaký labutí švihák, s kterým založí rodinu. Loňský rok byl velmi smutný, labutí pár, který na rybníce sídlil řadu let a vyvedl spoustu mláďat, někdo surově zabil. Poraněná labuť umírala několik dnů u malého ostrůvku, kde začali stavět hnízdo. Na rybníce byl velmi slabý led, nikdo se neodvážil dojít k ní, i když byli přivoláni i hasiči. Pak jednou zmizela pod vodou. O Jejich rodině jsem tu napsala několik článků , měla jsem radost z jejich potomků, jak rostou a pak odlétají do svého nového života. Snad se to letos změní a zase budeme s napětím čekat, kolik mladých se vyklube. Labutí rodinku vždy sledovali všichni pravidelní návštěvníci Zámecké zahrady. Uvidíme, zda to bude pokračovat.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Také ráda pozoruji labutě, proto držím pěsti, ať se vám to letos podaří.
Ilona Erika Kolář
Mně je vždycky strašně smutno, když slyším, jak někdo ublíží zvířatům. Snad letošní rok bude mnohem lepší.
Eva Mužíková
rybníku
Eva Mužíková
U nás na rycníku zůstala jedna mladá labuť, neodletěla s ostatními, měla poraněné křídlo. Zavolala jsem do ZOO LIberec, přijeli asi tři lídé. A po delším čekání jsme labuť nalákali na břeh, Jakmile byla zabraná do jídla, pracovníci ZOO ji obstoupili a odchytili. Byla odvezena nejdříve někam na veterinu, aby pak, vyléčená v mezích možností, zůstala na jezírku u ZOO.
Anna Potůčková
Labutě patří k mým nejoblíbenějším vodním ptákům a proto jí přeji, aby ji našel nějaký labutí princ a založili spolu krásnou labutí rodinku !
Lidmila Nejedlá
To je smutné, ani u nás se labutím nedaří. Minule jim někdo ukradl vejce, předminule naráz zahynula tři odrostlá labuťata. Také se říkalo, že je musel někdo zabít. Naše labutě jsou krotké, žerou z ruky. Labuťák mě stisknul tak, že jsem měla na prstu štěnici.
Ladislav Vesecký
Pěkná fota.
Naděžda Špásová
Zdenko, budeme labuti držet palce, ať přiletí její kavalír a hlavně, ať se neopakuje ta loňská hrůza. Nejhorší je, že kdo takovou věc provede, většinou není potrestán.
Zuzana Pivcová
To byl loni špatný zážitek. Příroda je všemocná, tak snad to zafunguje i u této labutě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...