Prokrastinace a Pražská kavárna
ilustrační foto: pixabay.com

Prokrastinace a Pražská kavárna

26. 1. 2018
Můj příběh
Hodnocení:
(4.5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Napsal jsem rozsáhlou odpověď na komentáře a pak se mi to tady nějak odhlásilo a když jsem se znova přihlásil, bylo všechno smazané. Nejsem to schopen psát teď celé znova. Možná později.
Zuzana Pivcová
Tenhle článek mi připomíná situaci, za kterou se snad budu stydět do konce života. Když jsem byla v 1. ročníku VŠ, jednou z mých prvních zkoušek byly tzv. Dějiny KSČ. To bylo jaro 1968. Měli jsme ještě hodně ideově zastaralé učebnice. Profesor se mě mimo jiné zeptal, co byla Skupina Hradu (patřili tam třeba Čapkové) a já vykoktala cosi o "zkrachované inteligenci". Zkoušející vyletěl a křičel na mě: Zkrachovaná? To byl výkvět inteligence!! Pak si asi vybavil tu blbou učebnici a že jsem ještě nezralá a přece jen mi zkoušku dal, ale odcházela jsem s hrozným pocitem. Tak takhle nějak to bude asi s tou "Kavárnou".
Drahomíra Stínilová
Nedávno jsem se z jakési odborné debaty dozvěděla, že nejsem líná, ale od mládí trpím prokrastinací. Proto jsem proflákala před maturou celý svatý týden s tím, že všechno zvládnu jeden poslední den. Nezvládla. Ale prolezla jsem. Však k těm PK. Když člověk čte Všecky krásy světa setká se tam s atmosférou kaváren a jejich osazenstva, za které se náš národ určitě nemusí stydět. Pan Seifert tu dobu dovedl autenticky vylíčit. Kavárny vedené s láskou, ať v Praze, Brně, Liberci i malé kavárničky v malých městech nadšenými kavárníky, jsou chloubou toho místa a určitě ukazují intelektuální vyzrálost národa. Ale to je téma na dlouhou řeč a na to nemám čas. Protože dost času trávím v kavárnách. Libore, ve Viole jsou stále představení, ale lístky jsou nedostupné.
Eva Mužíková
Jiří, nejdříve jsem si celý článek přečetla tak nějak - letem světem--- když jsem si znovu přečetla slovo od slova, došla jsem k názoru, ač nevím zda správnému. Neboť, jak mne trochu málo znáš, přesto asi víš, že jsem celou duší chovatel, vychovatel a člověk mimo politické a kultůrní dění. Přesto můj názor je - více takovýchto míst, kde si lidé nic nevymýšlí, mají osobní zkušenost a vědí, jak se " věci" skutečně mají. Tak mne napadá - co takhle LK , Liberecká kavárna? Je tu, nebo není??? Jestli to je hloupá otázka omlouvám se, Bertice.
Libor Farský
Mohli bychom vyjmenovat řadu významných osobností pražského kulturního života, zejména umělců, kteří se scházeli v kavárně Slavia. Já jsem jako student často navštěvoval na Národní třídě poetickou vinárnu Viola (jestlipak ještě existuje) a z druhé strany Národního divadla vinárnu U Zpěváčků. Také tam jsme potkávali zajímavé osobnosti, i zcela nepolitické. Ten pejorativní nádech "Pražská kavárna" získala asi při posledních prezidentských volbách od super inteligentních poradců Miloše Zemana.
Mirek Hahn
Reálný obraz toho falešně zatracovaného prostředí. Těžko chápat, proč někdo dokáže uvěřit, že Pražská Kavárna je jakési ideologické diverzní centrum. Jen bych se přimlouval za změnu zkratky, PK byl odjakživa Park Kultury, tak by Pražská Kavárna mohla mít zkratku třeba PraK....
Jarmila Komberec Jakubcová
zajímavý článek, vrátil mně zpět do Prahy, kde jsem studovala v Hellichově ul. na Grafické škole a později na VŠE. I když my jako studenti jsme měli raději malé pražské hospůdky a hodně jsem se nachodila do těch na Malé straně.
Jiří Libánský
Ohodnotil jsem si článek pěti hvězdičkami. Nepovažiji ho za tak úžasný. Je to z čiré radosti, že jsem po dlouhé době zase něco napsal. Ostatním hvězdičkujícím děkuji. Diskusi v komentářích bych uvítal. Dotazy i kritiku. Odpovím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody