Epizody všedních dnů - epizoda říjnová
Foto: autorka

Epizody všedních dnů - epizoda říjnová

25. 1. 2018

Končilo babí léto a s ním krásná teplá rána stvořená pro potěšení všeho živého v přírodě. V Zámecké zahradě skončily prázdninové nedělní koncerty zvané „Malá Paříž“, příznivci koupání zamkli vodní nádrž Barbora, kulturní a společenské dění se pomalu vracelo do režimu obvyklého v zimních měsících. Neskončila však každodenní malá dobrodružství v oblíbené vycházkové lokalitě.

Jedno dopoledne bylo ve znamení kreativního designu. Na lavičkách seděli studenti se skicáři a přenášeli na papír vlastní uměleckou představu různých torz rozmístěných v parku. Byla jsem příjemně vzrušená. Střídavě nahlížela do skicářů a předloh na větvi, v odpadkovém koši, opřených o strom nebo pohozených na zemi. Při druhém vycházkovém okruhu se netknuté čtvrtky zaplňovaly zajímavými kresbami s výjimkou dvou dívek, které po hodině měly bělostnou čistotu papíru neposkvrněnou, zato pilně hltaly zprávy v mobilech.

Při pohledu na úžasné výtvory jsem přemýšlela, jak pedagogové nazvali téma externí výuky. Mě napadlo „Transformace nebo destrukce?“ Fotografie tvůrčích předloh jsem spolu s komentářem dala na FB se žádostí o spolupráci při výběru nejvhodnějšího názvu zadaného tématu. Doposud žádný můj příspěvek na FB nezískal tolik „laiků“ a komentářů. Zapojili se snad všichni studenti teplické obchodní akademie. Projekt byl zadán pod názvem Tělo a tvar.

Možná připojené fotografie některého čtenáře zaujmou a bude věnovat krátkou chvíli vymýšlení vtipného názvu dopolední aktivity studentů.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Staré stromy a mladá fantazie. Velmi zajímavá akce, díky Jano.
Jana Kollinová
Paní Lidmilo, děkuji za milá slova.
Lidmila Nejedlá
To je dobře, že se tu Jana zase objevila. Kdyby tam nebyl ten krásný pejsek, nazvala bych to prostě...Torza. S pejskem...Matiné pro psa.
Zuzana Pivcová
Dobrý den, vyvolalo to ve mně pocitově tento název "Neúplná dokonalost nebo Dokonalá neúplnost?".
Naděžda Špásová
Bydlíme kousek od Teplic, park je moc pěkný. Např. Hledání podstaty bytí, nebo třeba Zase mi něco upadlo.
Jana Kollinová
Ano, je to Zámecká zahrada v Teplicích a pokud budete mít příležitost navštívit naše lázeňské město najdete zde mnoho zajímavostí, krásných vycházkových tras, historických budov i komfortu lázeňských procedur.
Blanka Macháčková
Snad "Cestovatel v čase" podle nedávno vysílaného filmu, kde také aktérovi části těla mizely postupně. Prosím ve kterém městě ona Zámecká zahrada je. Teplice?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.