Každý vítá Silvestr, říká se budiž pestr, ale co já?.....
Foto: autor

Každý vítá Silvestr, říká se budiž pestr, ale co já?.....

2. 1. 2018

Začalo to hned ráno. Probudil jsem se, a vzal jsem mobil do ruky. Z postele jsem SM do pokoje, kde klofala Helča do klábosnice, poslal, že je čestně pověřena udělat teplou snídani, a já ji do postele v mžiku dostal. Záhy jsem dostal šokující odpověď. Bylo tam napsáno toto, její od srdce zpověď:

„Jindy bych se na tebe víš co, ale udělám výjimku. Udělám ti ji, ale pamatuj… je to naposledy v tomhle roce, co ti dělám snídani“. Proboha, to už nebudu jíst, či co? Vyskočil jsem z pelechu, a hrnul jsem se do kuchyně. Zrovna mazala vánočku, když došlo máslo, a drze se na mne koukala po očku. Na otázku, kdy ho koupíme, odpověděla mrazivou odpovědí. „Tenhle rok už ani ťuk, Koupíme ho až příští rok.“ Byl jsem s toho celej cvok. Budeme bez másla. Vyšel jsem ven, a řekl si, že tam budu celý den. V tom bum, hned po ránu jsem dostal po zádech rukou ránu. Soused. Objal mne, co si to jen zkusil, málem mne rozdrtil a udusil. „Romčo, chlape zlatej. Rád tě vidím…“ No, pomyslel jsem si, to s bolestí vidím. „Co blbneš proboha, tady, na chodníku? Málem jsi mne rozdrtil a pak bys chodil za mnou mluvit k mému pomníku. Co se děje“? Dostal jsem zdrcující odpověď: „Víš, já si uvědomil, že tě dneska vidím naposledy v tomhle roce …“ a odběhl do Tesca, aby si koupil alkohol dneska, aby dal frak té metle lidstva.

Po půlhodině přemýšlení jsem na nic nepřišel, jak to myslel, a šel jsem směrem tam, odkud jsem přišel. Domů. A najednou další šok. Proti mně šel pes, a na krku měl cedulku. Sedl si, jukl na mne, a málem bylo po mně. Víte, co tam měl napsáno? To, co jsem sem jako fotku vložil, a modlím se, abych to vše přežil.

Krásný nový rok 2018 plný pohody, pevného zdravíčka a plný úsměvů, i když někdy to jde stuha. Ale nezapomeňte… Dobrý úsměv lidi kolem potěší, zahřeje, a blbcům nabručeným zkazí celý den přemýšlením, proč se usmíváme, jaký máme důvod a co tím myslíme. A vo vo vo tom to je. Stejně nikdo život nepřežije, tak proč si to kazit.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Ta cedule mě opravdu pobavila.mm
Helenka Vambleki
Romčo, pevně věřím, že tohle nebyla poslední povídka tento rok...a zasmát se potřebujeme !!! :-)
Zuzana Pivcová
Zvířata o Silvestru hodně lituji. Dva nynější, byť už staří, kocourci se naštěstí dělbuchů a dalšího hluku nebojí. Ale ti předchozí se báli a krčili se celou dobu zalezlí v koupelně. Však taky útulky praskají po Silvestru ve švech, zčásti právě díky zatoulaným uprchlým psům.
Eva Mužíková
Omluva - Romane, ne Oldo:))))
Eva Mužíková
Co dodat... Oldo, bohužel jsou mezi námi i zde na íčku tací, kterým rozhořčení nad lidskou bezohledností a obavy o zvířata trpící nesmyslným střílením již i daleko před Silvestrem, připadá malicherné...
Jana Šenbergerová
:-))
Hana Rypáčková
No, a dneska už zase všechno jede jako po másle.....Hezký začátek nového roku.
Naděžda Špásová
Romane, ten pes je krásnej a ta cedulka mi mluví z duše. U nás to bylo od samýho večera, nějaký magor si usmyslel, že bude házet granáty, či co. Bouchalo to tu jak o život. Pobíhali jsme s pejskem po bytě a hledali, kde to je nejméně slyšet. Ještě, že má jen 5 kg a ten druhej je čivaví flegmouš. A o půlnoci se pro změnu zbláznilo celý Ústí. Doufám, že se s vámi letos uvidíme. Tak si nechte chutnat na másle a pozdrav Hele.
ivana kosťunová
To jsou šoky hned po ránu že ? :))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...