Poznáte toto náměstí?
Foto: autor

Poznáte toto náměstí?

18. 12. 2017

Je v malém českém městě uprostřed typické české krajiny (ačkoliv v Sudetech). Ta krajina, budováním socialismu jen málo poničená,  je lemovaná horami, plná luk, polí, skupin stromů a malých vesniček s barokními kostely z dílny slavných stavitelů Kryštofa a jeho syna Kiliána Ignáce. Město proslulo mohutnou církevní stavbou, v níž je knihovna se 17 tisíci svazky. Protéká tudy říčka, která kupodivu odtéká do zahraničí. Velkému hřbitovu s množstvím německých hrobů vévodí dřevěný kostel, který je druhou nejstarší celodřevěnou stavbou v Evropě, původem ze 13. století. Na jednom snímku je typický dvoupatrový, bohatě zdobený řadový měšťanský dům - doklad tehdejší stavební vyspělosti tohoto regionu.

(A nápověda, která vám docela určitě pomůže :-) V sobotu jsem se tu setkal se svou spolužačkou z devítiletky. Shledání po 54  letech.

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Osobně jsem tam nikdy nebyla, ale můj dědeček tam byl někdy koncem 19. století na tzv. handlu.
ivana kosťunová
Toto nádherné náměstí jsem poznala okamžitě, protože se nachází v regionu, který velmi dobře znám a je mi blízký.
Alena Tollarová
Stačil mi pohled na úvodní fotku. Letos jsem tam byla a chodila s očima dokořán a žasla. Určitě tam pojedu znovu. Naproti dřevěnému kostelu stáli na hnízdě na komíně čápi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.