Hrátky s češtinou: Slovní fotbal v příběhu
Foto: sk4dvory.estranky.cz. Úprava autorka.

Hrátky s češtinou: Slovní fotbal v příběhu

26. 10. 2017

Dobrý den,

tyto hrátky vycházejí z principu slovního fotbalu. Zkusila jsem vytvořit krátký příběh. Byla to docela dřina. Podaří se vám lepší?

Před domem měl lesník kůlnu. Uvnitř řádilo osm myší. Ihned donesl lesník kocoura, avšak kocour raděj´ jedl lososa. Aspoň nějakou ulov, vrčel lesník. Kdepak!

 

 

Hrátky s češtinou
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Zase jeden opravdu dobrý nápad pro Hrátky! Jen teď lituji, že nemám v tuto chvíli trochu času také pár vět vymyslet - Dnes je z rukávu naráz nevysypu.
Věra Ježková
Skvělé. Lída obdivuhodně pohotová. :-)
Lidmila Nejedlá
Čtvrteční íčko opravdu uspělo. Olinka asi inspirovala, aniž žádala almužnu. Ujít tak kilometr ránem, mizet tichým mlázím, myslet tempem mlže. Ej, jak krásné!
Libor Farský
Už je mi to jasné, ale skutečný půvab to má jako hra s partnerem. Na internetu jsem objevil i hru s pouhými podstatnými jmény, ne větami, pokud jsem něco při rychlé orientaci nepřehlédl, to už mi tak hezké nepřijde. Zato se hraje i mistrovství ČR. No, posuďte sami. Zde: http://www.slovnifotbal.com/ . Milujeme češtinu !!!
Helenka Vambleki
Zítra asi investuji. Ivan nemá auto. Měním motor. Radí Ivánek-kup provaz, za altánem mám Mercedes. Soused donesl lano, odtahujem ho od domu. Utrpěl šrám. Máme epoxid? Díru ucpem, můžeš šaltovat. Tak kruť, ťulpase! Ejchuchu, udělej jízdu, ujedeme Emilovi! Inteligentní Ivan nechá auto opravit. Táto, ostřikovač čistím, mezitím můžeš študovat tyhle emisní informace. Evo, obdivuj, jedem Mercedesem!!!
Marie Ženatová
Slovní fotbal hraji ráda při procházce s vnuky - ale my jen vykopáváme slova...
Helenka Vambleki
Čím marodíš, Šarloto? Odpojení inhalátoru. Upřednostním měřit teplotu. Uršulo, obvaž žaludek Karlovi. Ihned dones studentům medicíny ychtiolku, Uršulu udobříme erotickým mazáním.
Věra Ježková
Bezva! Šikulky. Vidím, že jsem se nechala příliš omezit minulým časem. Pane Libore, napíšu vám v neděli večer ze svého počítače. Myslím ale, že z ostatních komentářů je zřejmé, jak jsem to myslela.
Zuzana Pivcová
Jela Adina americkým modelem Mercedes snad do Olbramovic, cestou už žila asi iluzí intenzivního obdivu u ubohých chlápků, uhnula a automobil letěl loukou, urval lampu, už žádné extra akrobacie, excentrická Adino. osmdesát tisíc cvakneš šmahem, miláčku.
Jitka Hašková
Pěkné! Poslední písmeno slova je prvním písmenem slova dalšího, atd.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...