Osúch, jeden z pokladů lidové kuchyně
FOTO: autorka

Osúch, jeden z pokladů lidové kuchyně

30. 9. 2017

Moravsko-slovenské pomezí, takzvané Kopanice, jsou bohatým zdrojem výtečných receptů, které se zde zvláště v minulosti, dědily z generace na generaci. Jedním z nich je takzvaný osúch, pečivo z chlebového těsta, které je typické svou česnekovou vůní.

recepty
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Žáčková
Osúchy jsem vyzkoušela a jsou výborné. Zítra máme oslavu a jelikož jsou děti z poloviny vegetariáni, tak dělám 4 druhy. 1x bez žádné uzeniny.1x s uzeninou. a pak podobně se špenátem a bez slaniny a se slaninou. Už se na zítřek všichni těší.
Elena Valeriánová
Já to dnes vyzkoušela. Jedli jsme je k obědu s kulajdou. A musím říct, že nám to chutnalo. Bylo to moc dobré. Pro nás dva bohatě stačilo ze čtvrt dávky. Určitě je udělám až přijedou mladí.
Jarmila Komberec Jakubcová
Jednou jsem tzv. osúch ochutnala. Ale opravdu nic moc.Znám lepší jídla.
Zdenka Jírová
Ještě jsem o tomto jídle neslyšela, ale láká mne vyzkoušet recept.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%