
FOTO: autorka
Osúch, jeden z pokladů lidové kuchyně
30. 9. 2017Moravsko-slovenské pomezí, takzvané Kopanice, jsou bohatým zdrojem výtečných receptů, které se zde zvláště v minulosti, dědily z generace na generaci. Jedním z nich je takzvaný osúch, pečivo z chlebového těsta, které je typické svou česnekovou vůní.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Žáčková
1.12.2018 13:06
Osúchy jsem vyzkoušela a jsou výborné. Zítra máme oslavu a jelikož jsou děti z poloviny vegetariáni, tak dělám 4 druhy. 1x bez žádné uzeniny.1x s uzeninou. a pak podobně se špenátem a bez slaniny a se slaninou. Už se na zítřek všichni těší.
Elena Valeriánová
3.10.2017 12:43
Já to dnes vyzkoušela. Jedli jsme je k obědu s kulajdou. A musím říct, že nám to chutnalo. Bylo to moc dobré. Pro nás dva bohatě stačilo ze čtvrt dávky. Určitě je udělám až přijedou mladí.
Jarmila Komberec Jakubcová
1.10.2017 21:51
Jednou jsem tzv. osúch ochutnala. Ale opravdu nic moc.Znám lepší jídla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA