Už mě nic nečeká. Opravdu?
Ilustrační foto: ingimage.com

Už mě nic nečeká. Opravdu?

23. 9. 2017

Říká se, že člověk začne doopravdy stárnout až v momentě, kdy propadne pocitu, že ho už nic dobrého či zajímavého nečeká. Dokud plánuje, žije. Je to pravda?

psychika stárnutí
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vlasta Simonová
Souhlasím s pí. Hofmannovou, že člověk je starý, když přestane mít plány, sny...když už nic od života nečeká. Ale i s pí. Marečkovou, že to mohou být třeba jen přechodná období, kdy člověka trápí nemoc, starosti. Měli bychom myslet na to, že nic netrvá věčně, změna musí přijít a přijde. A zas se snažit mít pro co žít.
Věra Ježková
Naprosto souhlasím s paní Marečkovou. Takovou zkušenost má jistě každý.
Eva Marečková
Paní Hofmanová, článek pěkný. Jenže - když je kdokoli v danou dobu v psychické a s tím související fyzické Nepohodě, pak nemá sílu ani schopnost vidět, natožpak přijmout osobní "plány". Plánování je otázka myšlení, myšlení je ovlivněno emocemi, stresem. No a když negativní emoce ustoupí, stres pomine, tak zase nemáme důvod plánovat, řešit, protože se cítíme dobře a vidíme všechno v dobrém světle.
Naďa Pokorová
Paní Hofmanová, děkuji Vám za tento článek! Moc mě pomohl. Ráda bych Vám napsala svůj příběh, pokud budete mít zájem a čas. Děkuji. mail: nadaskrab@seznam.cz

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%