Loutky v muzeu kávy
Foto: autorka

Loutky v muzeu kávy

9. 9. 2017

Dobrý den,

jak jsem slíbila ve svém minulém příspěvku (Pozvání na kávu), nechám vás nyní nahlédnout do světa loutek. V muzeu vás do něho vpustí průvodkyně (možná pouze, když ji o to požádáte), a nebude to tedy pro vás takové překvapení, jako bylo pro mne. Líbit se vám tam ale nebude o nic méně, zejména máte-li loutky raději než já. Paní průvodkyně vás seznámí s historií vzniku loutek; dozvíte se mj., že loutkářství nebylo nijak bezvýznamné umění, ale že se na něm podíleli i známí umělci, např. Mikoláš Aleš. Paní průvodkyně vám také ukáže, jak se jednoduché dřevěné loutky vyráběly, a jako absolventka oděvní průmyslovky bude umět hezky vyprávět i o typech jejich oblečků. A protože ji zde v žádném případě nechci suplovat, ukážu vám již raději obrázky, které se mi podařilo ve stísněném prostoru nafotit. 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Jsem ráda, že se vám loutky líbí. Dnes jsem se byla podívat v Království železnic, takže můžete v dohledné době očekávat vláčky putující modelem naší země.
ivana kosťunová
Kouzelné loutky
Alena Vávrová
Jít na loutkové divadlo v dětství, jak my říkali "pimprlátkové", to byl vždycky svátek. Ráda jsem si to připomněla, díky.
Zuzana Pivcová
Loutky mám ráda od té doby, co jsme jsme jako děti měly doma loutkové divadlo. V Lomnici nad Popelkou jsme pak někdy chodili do sokolovny na loutková představení. Asi ve 4. třídě jsem se zapojila i do loutkového souboru, ale protože pro mě vodění velkých loutek bylo fyzicky náročné, propůjčovala jsem některým jen svůj hlas. V Týně nad Vltavou je v muzeu expozice loutek, ale o tom jsem se tu už zmiňovala v souvislosti s muzeem (předloni) a Matějem Kopeckým (letos v červenci). Díky za informaci a pěkné snímky.
Lidmila Nejedlá
Věrko, díky, je to zajímavé, určitě se tam někdy podívám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.