Rejvíz
Foto: autorka

Rejvíz

10. 8. 2017

V Jeseníkách jsme mimo jiné navštívili i Zlaté Hory. Dopoledne jsme se sešli s Elenkou a Honzou a společně jsme jeli na Rejvíz, kam jsem se moc těšila. Říká se zde tomuto kouzelnému místu Perla Jeseníků :-) Rejvíz je horská osada v pohoří Hrubý Jeseník ve Slezsku – Olomouckém kraji. Nachází se 8 km východně od okresního města Jeseník. Je částí města Zlaté Hory. Stejnojmenná národní přírodní rezervace je známá svým rašeliništěm.

Prošli jsme se po povalech až k Mechovému jezírku, bohužel, v tuto dopolední dobu zde bylo již velmi mnoho turistů, tak fotky nejsou moc povedené.

Po této přírodní kráse jsme navštívili v Penzionu Rejvíz restauraci, kde se nacházejí nádherné vyřezávané židle s karikaturami štamgastů.

Bohužel se řada původních židlí ztratila. Dnešní majitelé pořídili podobné židle i do dnešní restaurace - a opět s podobami štamgastů. Ale těch dnes žijících. 

Výlet se nám líbil a ještě jsme odpoledne stihli s dalšími přáteli navštívit i jiné krásy Jeseníků.

 

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Jaruško, bude to, ale musím postupně...
Jaroslava Handlová
Taky se mi na Rejvízu moc líbilo. Je tam všechno krásně zelené. Ale tehdy jsem ještě neznala Janu s Pavlem, abych popojela až přímo do Zlatých Hor! Fotky dokumentují, že Vaše dovolená byla pěkná. A těším se na to nejlepší, co přijde, jak uvádíš v komentáři.
Lenka Hudečková
Soni i ostatní, ano, dovolená byla překrásná, ale to nejlepší teprve přijde :-)
Soňa Prachfeldová
Udělali jste si Leni překrásnou dovolenou
Drahomíra Stínilová
Taky mám ty nejhezčí vzpomínky na předloňskou dovolenou a na kouzelná místa v Jeseníkách.
Lenka Hudečková
Lidičky, jste zlatí, moc děkuji za krásné reakce. Jinak nám Jeseníky učarovaly, asi jako před lety Šumava a uvažujeme, že se tam možná ještě jednou někdy za rok, za dva vypravíme. Opravdu krásná místa a to jsme zdaleka neviděli vše, co je zde k vidění...
Alena Vávrová
Leni, měli jste moc krásnou (ale asi i náročnou) dovolenou, tolik krásných míst jste navštívili! Tady jsem také ještě nebyla.
Naděžda Špásová
Aha, tak to s těmi štamgasty jsem viděla v TV. Máš to, Leni, zase moc pěkný. Tak daleko se asi už nedostanu, i když třeba jo.
Miluše Hasenohrlová
Leni, tam muselo být krásně.Podle fotek úžasná krajina.A ty židle paráda.
Marie Ženatová
Už je to mnoho let, kdy jsem byla jako doprovod s menším vnukem delší dobu v lázních Jeseník na léčebném pobytu a právě jeden volný den jsme měli skupinový výlet na Rejvíz - zde jsme navštívili i tu zajímavou restauraci, byli jsme i u Mechového jezírka a ve Zlatých Horách. Mám na tento pobyt ty nejlepší vzpomínky a moc Vám Leničko děkuji za hezký článek a krásné fotografie - moc jsem si osvěžila dávné vzpomínky...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...