Je ve velmi malé obci na severu Čech, která je dosti známá. I vlak tam má zastávku. Kostel, který je dřevěný raně barokní kostelík a pochází z roku 1686, je věnován světci, který podle legendy přenesl Ježíška přes divokou vodu. Vnitřek kostela je celý krásně malovaný - malby na dřevě. Obec, ve které se kostel nachází, leží v Ještědsko-kozákovském hřbetu. Má převážně rekreační charakter. Od 1. ledna 2005 je její větší část prohlášena vesnickou památkovou zónou. Proti kostelíku vidíme první český vesnický orloj v bývalé trafostanici, dokončený 20. září 2008. Název obce obsahuje jméno světce.
Foto: autorka
Poznáte tento kostelík?
5. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
28.8.2017 22:01
Na počátku července bych bývala musela odpověď hledat. O posledním červencovém víkendu jsem si na to místo udělala výlet s kamarádkou a Kryštofovo Údolí mě nadchlo, včetně toho překrásného kostelíku. Jitko, děkuji za upozornění u mého článku (Kryštofovo Údolí a Údolská pouť) a těší mě, že jsem tam byla.
Jitka Hašková
7.8.2017 10:16
Všichni uhodli, je to kostelík Sv. Kryštofa v Kryštofově údolí. Byla jsem tam mnohokrát, ale jenom jednou jsem se náhodou dostala dovnitř na komentovanou prohlídku a viděla všechny ty krásné malby na dřevě.
Naděžda Špásová
5.8.2017 19:36
Našla jsem to, ale myslím, že v těchto místech jsem nebyla. Výlet by byl určitě pěkný.
Alena Tollarová
5.8.2017 14:56
Byli jsme tam přesně před rokem na výletě. Jenže celý den lilo jako z konve, tak jsem fotila orloj v loužích a patrona řidičů na mostě uplakaného. Chystáme se tam brzy znovu.
Zuzana Pivcová
5.8.2017 12:39
Orloj nezklamal. Asi je to opravdu rarita. Nikdy jsem tam nebyla, takže ani nevím, jestli je kostelík na kopci nebo v dolině. :-)
Alena Vávrová
5.8.2017 09:38
Poznávám, je to celé moc krásné a ttaké zajímavé místo v Podještědí, byla jsem tam již několikrát.
ivana kosťunová
5.8.2017 08:28
Znám, je to opravdu kouzelné místo. Byla jsem tam na výstavě betlémů.
Marie Novotná
5.8.2017 08:24
Kouzelné místo.A mnoho zajímavého okolo.Náhodou vím.Byli jsme tam před lety a na parkoviště se sjížděly vateráni-tenkrát.Poslední obrázek prozradil hodně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden
Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?
AKTUÁLNÍ ANKETA
Nakupujete vánoční dárky prostřednictvím e-shopů?
Ano, hlavně proto, že je to snadné a rychlé
Ano, hlavně kvůli výhodnějším cenám
Ano, ale jen výjimečně (např. není v blízkosti prodejna, kde bych zboží koupil(a)
Ne, hlavně proto, že zboží nevidím na vlastní oči a nemohu jej prověřit
Ne, protože nechci platit zboží kartou ani převodem