Sochy z písku
Foto: autorka

Sochy z písku

29. 7. 2017


V průběhu naší dovolené jsme také navštvívili zámek Lednici..., ale první, co jsme tam viděli, byly sochy z písku...

 

 11-77.jpg

 

Krásná Nefertiti


4-51.jpg

 

Pánové Zikmund a Hanzelka

 6-48.jpg

 

Kouzelný Černoušek Bubu

 

13-70.jpg

Zvědavé surikaty

 8-41.jpg

 

či tučňáci ze známého filmu 

 16-54.jpg

Další sochy k nahlédnutí jsou pod článkem. :-)

cestování
Hodnocení:
(5 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Zatím jsem v reálu takové sochy neviděla, ale jsou už z fotek překrásné a s pečlivostí je zvýrazněn každý detail každé sochy.
Ilona Erika Kolář
Sochy z písku se občas dělají, jednou jsem je viděla snad v České Lípě nebo někde kolem.
Eva Mužíková
LENI, TO VIDÍM POPRVÉ. dOČETLA JSEM SE, Že se nejdříve písek udusá v bednění a postupně od shora sundavá. Nakonec se dílo nastříká impregnací, vydrží několikaterý mírný déšť. To jsem napsala proto, že jsem se Tě na to chtěla nejprve zeptat. Třeba to také někdo neví, v čem je to kouzlo.
Zuzana Pivcová
Zatím jsem viděla sochy z písku jen v Písku, kde jsou na nábřeží každoročně, to ví nejlépe Jitka Mošovská. Každoročně jsou zhotovovány na jedno téma. Jednou byly i v obchodním centru v Letňanech. Pak jsem měla možnost vidět několik soch v lázních Binz na Rujaně přímo na promenádě u pláže. To už bylo po letní sezóně. Když jsem pak sledovala ta místa z webkamery, viděla jsem, jak už se pomalu rozpadají. Přišlo mi to trochu líto. Přece jen to je umělecká práce. Díky, Lenko!!
Lenka Hudečková
Paní Ježková - Sochař Michal Olšiak opět po roce otevřel výstavu písečných soch nedaleko chrtí dráhy v Lednici na Břeclavsku. Tentokrát se nechal inspirovat Afrikou. Dvacítka soch vznikala sice v Olšiakově režii, ale podíleli se na ní sochaři nejen z České republiky, ale i z Německa a Portugalska. Zdroj: http://brno.idnes.cz/sochy-pisek-lednice-afrika-michal-olsiak-fde-/brno-zpravy.aspx?c=A170523_2327819_brno-zpravy_krut
Věra Ježková
Krásné, díky za fotky. Dozvěděli jste se, kdo je udělal? Mně se moc líbí také slámování – viděla jsem ho několikrát v Červené Řečici.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.