i60 - bouřliváci na chatu
ilustrační foto: pixabay.com

i60 - bouřliváci na chatu

27. 7. 2017

Začátek června byl pro mě ve znamení objevu portálu i60. Tím se mi otevřela možnost publikovat své články na webu, který někdo spravuje, čte a hodnotí. Přesto, že mám svůj blog, na i60 jsem měla brzo zpětné reakce, které mě motivují. I já se zapojuji do čtení autorských příspěvků, které hodnotím hvězdičkami nebo heslovitým textem. Pomalu začínám poznávat nové lidi, kteří se k mým článkům vyjadřují. Podle jejich profilu, jejich názorů, jejich fotografií si vytvářím představu o tom, kdo je moje krevní skupina, kdo je romantik či realistický pragmatik. U jmen už mi naskakují automaticky jejich fotografie, bez ohledu na to, zda je to osobní portrét, či květinový (zvířecí) symbol. V krátké době jsem pochopila, že okruh „ičkařů“, kteří se na stránkách pravidelně realizují, je již zavedeným týmem, který spojuje spousta zážitků, společně absolvovaných akcí a osobních přátelství. Mé pomalé seznamování s portálem mě zavedlo i do rubriky názory (chat a líbí/nelíbí). A ejhle, zdá se, že i osobních nepřátelství. A protože jsem „nové koště“, dovolte mi pár nezaujatých postřehů.

Mazat příspěvky na webu je vždy problematické! (Mimo jiné to redakci ztěžuje práci v rozhodování, co je pouhá cenzura a co je již nezákonné.) Uvědomte si, že chatování je spojeno s rizikem, že ne každá reakce bude pozitivní a slovně uhlazená. Snad vám pomůže to, že napsané slovo vždy vypovídá o pisateli a ne o popisovaném. A čím více se v blátě šlape, tím více stříká. V souvislosti s tím, připomínám článek o babičkách – jaké mají být. Ať jsou nalíčené, v šátku či po plastice, vždy mají být moudré. A to platí i o reakcích či nereakcích na invektivy a nežádoucí hodnocení. Vím, že autorka článku Motýli a housenky postupovala v botanické zahradě nemoudře (a kdo z nás někdy ne?), ale moudře se zachovala, když se zdržela veškerých komentářů. Ne každý z nás to umí. Protože tady vždy platí přísloví o potrefené huse.

Všichni se na portále pohybujeme ve virtuálním světě. Umožňuje nám konverzace, vznik nových přátelství, seberealizaci, ale stále je to nebezpečné otevřené mediální prostředí, kde platí: dvakrát (i víckrát) měř a jednou řeš. Většinou nejsme ranaři, po kterých se kritika sklouzne jako déšť po pláštěnce. Proto važme slova, úsudky a nekonstruktivní kritiky, ať se z malých přátelství nestanou velká nepřátelství. (Važme i to, zda posílat do éteru informace, že se zrovna nezdržujeme doma, obzvlášť když máme ve svých profilech adresy.)

Myslím, že se jednou do vašeho íčkařského kruhu ráda připojím (Sluneční párty ještě vynechám), ale zatím hodnotím, zvažujit a čekám, až nastane správný čas na nová přátelství. Prozatím vám děkuji za vaše připomínky a glosy a těším se na vaše fotky, články a moudré reakce v rubrice „názory“.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Každý z nás si jednou "íčko" otevřel poprvé a pak se rozhodl k registraci. Záleží na každém, jakým způsobem se uvede a zda si dokáže vydobýt svoje místo. Má tu k tomu dost příležitostí. Mně samozřejmě taky chvíli trvalo, než jsem se uchytila. A jedu tím vláčkem už tři roky - ať je slunce nebo mráz. A přestože někdy je sakra třeskutý, nevyskočím z něho.
Marie Ženatová
Díky za moudrý článek...
Zdenka Jírová
Ohodnotila jsem Váš článek 5*, protože jste to napsala moc hezky, lidsky teple.
Jana Šenbergerová
Ať se vám tu, Blanko, líbí. Vycházím z toho, že nebe bez mráčku je nudné, proto jsem tu spokojená, i když je někdy pořádně zamračeno. :-)
Hana Práglová
Evičko,děkuji!!!!
Eva Balúchová
Dorovnám pár *****za Hanku :-) Já teď prožívám né moc pěkné období a o to víc si vážím děvčat i pánů z íčka,že mě berou mezi sebe a snaží se mi pomoct překonat krušnou dobu.A přiznám se,že se jim to daří.Přeji vám Blanko, aby jste tady taky našla takové přátele.
Hana Práglová
Jsem zde od založení ÍČKA. Vždy se nahde nėkdo,kdo si s jiným nerozumí,nebo rozumí co nejlíp.Díky našim nejrúznějším společným setkáním,kde je možné se osobnė poznat,víme s kým se jak můžeme pochopit Určitė tu budete spokojená a najdete zde nové přátele.Váš příspévek jsem označila málo body.Ale jen proto,že píšu z mobilu a ten mi nedovolil jít z 1bodu dál ☺
Anna Potůčková
Bouřliváci se najdou všude. V zaměstnání, na chatu a různých diskusích. Nemám ráda hádky, nekomentuji je a raději mlčím. Článek Motýli a housenky jsem nečetla vůbec, neboť zrovna v tuto dobu jsem tu trávila jen pár chvilek a uniklo mně to. Pro mně asi jen dobře.
Helenka Vambleki
17.8.2017 oslavím páté výročí na íčku. Ano, je tu okolo stovky aktivních uživatelů a mnozí se známe osobně. Pak je tu zaregistrováno ještě dalších sto, kteří se zúčastňují hlavně fotosoutěží a to není vše, ještě deset tisíc čtenářů, kteří se do ničeho nezapojují. Pokud vím, kdo o naše přátelství stál, ten zkrátka naskočil do rozjetého vlaku a už se veze. Při tak velkém množství se najdou jedinci, kteří si nesednou-ale to potká člověka v kařdodenním životě - spolužáci, spolupracovníci, sousedi, účastníci stejné dovolené...Sto lidí, sto chutí. Většinou si tu tykáme, tak i tobě přeji, ať se usadíš v kupé a jedeš s námi. Příjemnou jízdu!
Věra Ježková
Jsem zde asi o dva měsíce déle než vy a pocit „kruhu“ mám trochu dosud, přestože jsem byla vlídně přijata. Pokud to náhodou někdy zaskřípe, je to nejspíš v souladu se rčením „Není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem“. Portál považuji za velice kultivovaný a inspirativní. (Již jsem se k němu vyjádřila ve dvou příspěvcích.) Je mi tu hezky. Přeji vám totéž.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...