Stereotypy
Foto: autorka

Stereotypy

15. 7. 2017

Často jsem v pohodlí svého domova, ale často ho i opouštím. Cestuji, pobývám u příbuzných, navštěvuji kamarádky. Mám to ráda, protože si tím zpestřuji život. Moc ráda se ale vracím zpět. Vím, že se říká, že doma je nejlépe. Je to pravda. A já jsem přišla na to, proč.

Jsou to stereotypy, kterými jsem v mládí tak pohrdala. 

Kávu vždy najdu tam, kde má být. Nepotřebuji přemýšlet a hledat. Páčka u polohovacího křesla je přesně tak rozviklaná a opotřebovaná, že stačí jen lehce zatáhnout a můžu zaujmout nejpohodlnější polohu na světě. Nemusím přemýšlet, který z ovladačů televize je ten pravý a pod kterým číslem se skrývá ten nejžádanější kanál. Těší mě jednoduchá orientace v mé ledničce. Ouška hrníčků jsou nastavena tak, jak mi to vyhovuje…

Pan Svěrák píše, že je vítací typ. A aby se mohl vítat, musí se nejdříve loučit. Já jsem zase milovník stereotypů. A abych si jich dostatečně užila, musím o ně nejprve přijít. Jsem velmi spokojená, že je mi to umožněno. Mohu cestovat a z cest se vracet, mám rodinu, za kterou jezdím a od které zase přijíždím, mám kamarády, kteří mě k sobě rádi zvou a zase se se mnou rádi loučí.

Jsem velmi spokojená, že mám svoji stereotypní skleničku na svém stereotypním místě, že mohu stereotypně sáhnout po víně, kterým si mohu připít na oslavu svých stereotypů.

A jak to máte vy?

 

 

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Blanko, tak jsem na tom podobně. Ráda mám věci na svém místě, přestože nejsem pedant. Dokonce i v oblékání mám ráda jakýsi stereotyp. Ovšem nechodím na návštěvy, domů se vracím jen ze svých procházek, nákupů, návštěv lékařů. Ale vracím se do svého " stereotypu " velice ráda.
Zdenka Jírová
Jsem na tom podobně jako Vy.Mám ráda věci na svém místě a to není jen stařecká pohodlnost, mám to ráda celý život. Ráda na čas jezdím ke své dceři na návštěvu, ale za 3 dny už se zase těším domů. S přítelkyní děláme i krátké výlety po okolí našeho města, abychom měly nějaké "zážitky" a neustrnuly jen ve stereotypu.
Naděžda Špásová
V tom případě jsem něco podobného. Hrnečky musí být na stejném místě, kastroly složené vždy tak, aby se dala zavřít dvířka, ale nejsem pedant. Spíš naopak, jen mám ráda věci na svém místě. A domů na ten svůj stereotyp se vždycky moc těším.
Eva Krausová
Jde spíše o rituály, na které je člověk nejvíce zvyklý doma. Nebo chcete-li o stereotypy... Jde o určitou jistotu, která nám prostě dělá dobře.
Věra Ježková
Cítím to podobně jako vy. Jen mne nikdy nenapadly ty stereotypy. Co se týká vítání, Rusové mají hezké rčení: Kdyby nebylo rozchodů, nebylo by setkávání.
Mirek Hahn
Vidím to stejně. Doma mají věci místa, která mi vyhovují..., a všude jinde jsou zase věci nové a zajímavé. Svět je prima :-)
Zuzana Pivcová
Tohle nadsázkové pojetí se mi moc líbí. U mě je to tak půl na půl. V něčem mi vyhovují věci zaběhnuté, tedy stereotypy, ale na druhou stranu zase ráda poznávám nové a hledám. Horší, když hledám marně. :-D
Karel Hyndrák
Seniorská zásada: Dávat věci na místa!
Hana Rypáčková
Ještě nejsem tak daleko a nenacházím věci na svém místě...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...