Fotoreportáž od Labe: Jarní vycházka do Záluží
Foto: autorka

Fotoreportáž od Labe: Jarní vycházka do Záluží

10. 5. 2017

V jednom z prvních květnových dnů se náhle sluníčku na chvíli podařilo rozhrnout věčnou duchnu z mraků a ukázalo svoji vlídnou tvář. To mě nemůže nechat v klidu a běžím zkontrolovat, co je nového na mojí oblíbené vycházkové trase podle Labe z Roudnice pěkně přes vesnice Dobříň a Kozlovice do Záluží. Je to tak akorát pro moje nohy a je tu božský klid, v těchto místech většinou skoro nikoho nepotkám.

Kdo máte chuť, pojďte se projít se mnou.

Hned za Roudnicí je vesnice Dobříň. Mají tam krásnou novou a hlavně netypickou mateřskou školu. Musí být radost tam vodit děti. Teď je prosycená vůní žluté řepky, ale brzy se to změní. V Dobříňském háji už není po sněženkách, orsejích a dymnivkách ani stopy, bílo tu však je i teď. Obrovská dubiska obrůstají světle zelenými mladými listy. Labský břeh je plný života. Kdepak, nikdo se tu neprochází, potkala jsem jen cyklisty. Ale sluníčko vylákalo všelijakou havěť a ta lačně hoduje na barevných kvítcích. Já trénuji kolena, stále klečím a vzpomínám na podložku, kterou jsem nechala doma. Za řekou je vršek Sovice s vinicemi.

Procházku zakončuji v Záluží a zkoumám štít jednoho z domů s trochu neobvyklou výzdobou. Je jaro a výklenek je už špatně vidět, ale při troše štěstí ...

fotogalerie příroda
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Prozářil jste mi Vašimi slovy den, pane Ivane. Mám radost, že se Vám moje vidění světa líbí. Málokdy někdo reaguje na článek po delší době.
Ivan Petroušek
Vážená a milá paní Alenko,trochu pozdě,ale o to upřímněji Vám skládám poklonu nejen za Váš milý a příjemný jarní článek,ale i za ty krásné jarní "prvosnímky". Možná že už můj příspěvek ani nebudete číst,také rád fotím,většinou i z mobilu (12MPi) ale z přírody něco tak krásného a detailního nemám. Z dovolených přírodu rád,ale to s Olympus-Stylusem,s ním lze i makro. Děkuji ještě jednou za nás všechny. Ivan.
Elena Valeriánová
No teda, toto mi uteklo. A tak spěchám vše dohonit. Krásné fotky. Jednou bych tam chtěla být s Tebou, ale zdá se mi, že jsme skoro na konci světa :-(
Alena Tollarová
Alenko Vávrová, vidíme to samé? Asi ano :-) Jinak díky všem.
Ilona Erika Kolář
Moc krásné fotky.:)
Marie Magdalena Klosová
Milá Ali,stále obdivuji Tvůj smysl pro pěknou a neotřelou fotografii. Děkuji za potěšení pro mé oko /tedy obě/.Měj se hezky.mm
Eva Mužíková
Také jsem pozvání přijala a nelituji, hezkÿ zážitek.
Hana Rypáčková
Jen párkrát jsem se procházela u Labe, s tebou bych doopravdy ráda, ale alespoň takhle. Fotky parádní... Rozrazil Bouřka vede.
Jana Šenbergerová
Krásná večerní procházka po únavném dni. Oči potěšila, nohy neunavila. ♥
Alena Vávrová
Alenko, jsi vážně dobrá chodkyně a ještě lepší fotografka - moc krásná procházka a ještě hezčí fotečky. Palcuji! Do toho výklenku koukám, seč mohu, ale nějak tomu, co vidím, nemohu uvěřit ;-)).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...