Poznáte tento kostel?
Foto: autorka

Poznáte tento kostel?

2. 5. 2017

Myslím, že zde není moc nutné kostel představovat, je hodně známý...

Jedná se o klášterní barokní kostel ve městě v Čechách, stojící na místě starého poutního místa.

Jeho počátky sahají do 13. století. 

Když věhlas tohoto poutního místa stále rostl, byl koncem 17. století ke kostelu přistavěn ještě františkánský klášter, který byl po rozsáhlé rekonstrukci v novém století otevřen jako objekt, sloužící poutníkům

Průvodcovské služby je možno zajistit v němčině.

To by mohlo stačit...

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Leni, tys mi dala. Poznala jsem to hned, ale přesto jsem hledala a zaplaťpánbůh našla. A bylo to ono. Před několika lety jsme tam byli s mužem na prodlouženém víkendu. Tedy kousek vedle. Tak snad jsem se trefila.
Mirek Hahn
Dnes se můžu zahojit :-) Byl jsem tam několikrát, nemusím hledat a vím. Bazilika minor.
Zuzana Pivcová
Našla jsem to. Pro zajímavost, kdysi jsem v Praze bydlela v podnájmu na Střížkově v ulici, pojmenované po tomhle městě. Tenkrát mi bez vlastního bydlení ještě zdaleka nebylo "hej".
Jitka Hašková
Vzpomněla jsem si hned, protože jsem tam před lety byla s jedním návštěvníkem ze zahraničí. Poutní místo na mně udělalo velký dojem. Pustili nás se podívat i dovnitř části kláštera, kde ubytovávají poutníky. Hlídá "Strážkyně pohraničí" nebo jinak "Sličná matka".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden

V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.