Sešla jsem se s "čertíkem"
Foto: archiv autorky

Sešla jsem se s "čertíkem"

7. 4. 2017

Sešla jsem se s Romanem :-)

Vím, že jsem slíbila svatosvatě, že o tomhle nic nenapíšu, ale to nejde. To musíte vědět, co mi ten pacholek proved. Jeho povídky  a zážitky ze seznamky  jsou "boží", takže po jejich objevení a přečtení na ÍČKU jsem patřičně reagovala, "hvězdičkovala" a hltala jednu za druhou. V diskuzi jsem nedoplňovala svoje zkušenosti, ale pro můj naturel jsem ho oslovovala „Jsi, nebo jste božíííí“   „Romčo, miluju vás, nebo tě “ a takové plky na úrovni (když jsem na to přišla, jak – okamžitě jsem ho zařadila mezi přátele – těch není nikdy dost). Dlouho mu to trvalo, než si té praštěné baby všimnul a odpověděl, ale protože už tady  byl zajetej, tak poslal pár vzkazů, jenže já nereagovala, protože vzkazník do té doby neprohlížela. Až jednou po několika týdnech jsem objevila nepoznané, a tak abych to napravila (jako že neodpovídám), vysypala jsem mu tam mejlovou adresu, číslo telefonu a čekala, kdy se ozve. Taky mu to trvalo asi měsíc. No ale to potom, to stojí za to, abych se s vámi podělila  (promiň, Romčo,  kaju se, ale psí oči se tady nedají vrazit, nebo dají, ale nevím, jak ).

Seděla jsem si tak u kávičky v KFC na Andělu, pozoruju cvrkot a přemejšlím nad hovadinama, když mi zazvonil telefon – neznámé číslo. Když jsem se ohlásila, ozvalo se „mluvím s paní Zdenou Proboštovou?“ Jistě, a už jsem přemýšlela, co bude hlas nabízet a jak mu vtipně odpovím (to dělávám, proto mi už ani nevolají). Dál hlas pokračoval „tady je ústav pro výzkum dobré nálady, mohl bych mít pár dotazů?“ Samozřejmě ! Šrotilo mi to, kdo si ze mě dělá z cizího telefonu, jehož číslo neznám, srandu. Takže dotazy nemusím opakovat, napadnou vás samy a ve všech se trefíte. To jsem ještě odpovídala tlumeným hlasem s úsměvem na tváří, (nemám ráda, když celá místnost ví, o čem se telefonující baví). Nakonec „víš kdo ti volá?“ Já na to – to nemám ani nejmenší ponětí, ale je to fajn. „Čertík z ÍČKA, promiň, že mi to tak dlouho trvalo“. Ne, já se opravdu hlasitě neprojevuju, ale v tu chvíli jsem na celé kolo zařvala, „no, Romčo, to je super, že jsi se ozval, já snad radostí spadnu ze židle“. Strávníci přestali žvýkat kuřátka a zvedli hlavy. Tak jsem ztlumila a domluvili jsme se, že se druhý den sejdeme v KFC na Národní, něco málo po patnácté hodině (a radostí bych do Braníka snad i odhopkovala).

Nevěděla jsem, jakého má pamatováka a jestli si nějaké moje fotky na profilu prohlíd, tak jsem mu pomohla. Určitě tam budu dřív než ty – to je moje čtecí KFC – takže koukej po bělovlasé babě, sluchátka v uších, na stole telefon a kafe, no a v ruce elektronickou čtečku (nevidí a neslyší, tak se přihlaš). Tím jsem zadost udělala pro chytrého a vtipného chlapa. Když se začtete a při tom posloucháte hudbu svého srdce, nevnímáte  okolí. Periferním viděním zaznamenáte pohyb, ale nevěnujete mu pozornost. Navíc jsem tam byla skoro o  hodinu dřív před termínem schůzky, takže jsem nevěděla, kdy nastal ten čas. A tak kolem mě prošel někdo, ale nějak se nepohyboval dál. Divné. No, tak jsem zvedla hlavu, abych zjistila, co je. A panstvo, ten pacholek stál nade mnou a přes rameno si četl moji knížku. Úlek u mě udělá totéž jako radostné poznání. Zařvala jsem, vyskočila – proti mně vysmátá tvář a "čerti" v obou blankytně modrých očích (ale jinak průměrnej chlap, žádnej Robert Redford, ale nešla jsem na seznamku, že) vlepila jsem mu hubana a pohlavek za to, že přišel a  jak mě vyděsil. Mládež okolo z toho měla vánoce, ještě hodnou chvíli se váleli smíchy a koukali po nás.

 

Romčo promiň,  :-)  ale zase kdybys mě za to chtěl zabít, jak jsi vyhrožoval, tak telefon máš …  :-)

 (Ne nechci ho svádět, není můj typ a neznáme se ze seznamky! To aby si to někdo zle nepřebral! )

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Aha, "Bohyně". V tomhle se kupodivu vyznám. Tak hezkou zábavu, děvčata. :-)))
Jaroslava Jánošíková
No to jsem zase zaperlila, jsem na jiném profilu, ale holt vidíte moje druhé Já Z. Proboštová
Jaroslava Jánošíková
Zuzko, no to nevím, ale je tady jeho reakce, takže asi v pohodě. Navíc teď na mě nedošáhne, jsem na Kladně u mého druhého Já. A bavíme se :-))))
Roman Procházka
Zdeni neboj, nezabiji tě, Byla jsi prima společník, hezky jsme si pokecali, dokonce i navíc já tričko od mirindy, a ty kuřecí kousky byly boží. Byla legrace, pobavili jsme cele KFC, ale slevu u pokladny jsem nedostal. Tak snad jak je to v té písničce... Někdy příště...
Jana Šenbergerová
:-)))
Zuzana Pivcová
Je to jako obvykle vtipné vyprávění, ale pro jistotu se zeptám: Svatosvatý slib, že o tom setkání nic nenapíšeš, byl jen fór a Roman Tě nezabije?
Eva Mužíková
No vida, zase jedno pražské setkání íčkařů. Sice v menším počtu, ale určitě se vydařilo...
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Zdeno, moc se mi líbí Vaše příběhy ze života, svoji tvorbou oživujete íčko, máte dar vyprávění - prosím pište dál. Super.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...