Téma týdne:  Rozvod ano či ne?
ilustrační foto: pixabay.com

Téma týdne: Rozvod ano či ne?

24. 3. 2017

Když jsem se vdávala, byla jsem zamilovaná jako každá jiná. Rozhodně jsem neuvažovala, že já bych byla jednou z těch, které by se rozvedly. V každém manželství se občas zamračí a je nějaká bouřka. Zvládnout se dá hodně a záleží na toleranci, ale jednoho dne hrnec přetekl a hádky byly na denním pořádku. Měla jsem tři děti, vždy dva roky po sobě.

Manžel začínal pít, utrácel peníze a navíc začínal být žárlivý. Chodila jsem do práce, ale na manžela přestávalo být spolehnutí. Právě děti byly důvodem, že jsem se snažila manželství udržet. Dva roky před mým zásadním rozhodnutím se rozvést jsme absolvovali manželskou poradnu, ale nic nepomáhalo. Ale když mne jednou ve své žárlivosti napadl, bylo rozhodnuto. V době, kdy se rozvody, kde byly děti, táhly rok nebo více, já byla rozvedena za měsíc.   

Bylo mi 33 let a vůbec jsem nemyslela na důchod, ale na to, aby se měly děti dobře. Vím, že jsou manželství, která se rozvádí pro maličkosti, ale jsou i taková, kde opravdu není vhodné v manželství setrvávat. Byla jsem vdána 10 let a dva měsíce.

Od 37 let jsem chodila k soudu jako přísedící zrovna k takovým případům. Proto vím, o čem mluvím. U každého rozvodu by se mělo zvážit pro i proti a nikoli jenom to, jaký budu mít důchod.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdena Proboštová
Ilonko, správný postřeh. Já se rozvedla po dvaadvaceti letech manželství a v tu ránu vyzdravěl manžel - sice zůstal hypochondrem, ale po dvaceti letech s přítelkyní už zase každou chvíli marodí. Nejspíš by potřeboval změnu, ale v tomhle věku? špatně !
Danuše Onderková
Lidmilko, máš sice pravdu, ale pokud se otec k dětem nechová pěkně a po rozvodu o ně stejně nemá zájem, myslím že to vyjde nastejno.
Helenka Vambleki
Byla jsem mladá a vybrala si blbě. Pak jsem držela patnáct let z devatenáctiletého manželství "kvůli dětem". Když začaly rozum brát, samy mne k rozvodu donutily. Dlouho jsem pak nemohla najít vhodného muže. Až si on našel mne a žijeme v partnerství dvanáct let a jsem stále zamilovaná.
Lidmila Nejedlá
Rozvod není nejhorším koncem manželství. Děti mají stále mámu i tátu. Horší je smrt partnera. Raději bych byla rozvedená než vdova.
Marie Seitlová
Vážím si každé ženy, která ze špatného manželství odejde. Uchrání děti i sebe od tyrana, alkoholika,...... Danuš, pěkně jsi to napsala.
Marie Ženatová
Moje tetička jednou říkala, že žena nosí zástěru proto, aby všechno špatné co je v manželství před svým okolím zakrývala... Ale někdy je toho zakrývání a problémů tolik, že to některá žena už vůbec nevydrží ani psychicky - ale co pak, když chce udržet rodinu? Volit raději dobrovolný odchod ze života... ? " Ale to asi přece také není to nejlepší řešení..." ?
Danuše Onderková
Aničko, já se potom teprve uklidnila a děti mne drželi nad vodou vždy, žila jsem hlavně pro ně. Na rozhazování nemám, ale díky ičku si užívám...
Anna Potůčková
Ani já si nedokážu rozvod představit, ale mám sestru, která je rozvedená a nesla to velmi-velmi těžce. Byla totálně psychicky na dně, a nemít své dcery, asi by se zhroutila. Je po rozvodu asi 8 let, a stále není její psychika zcela v pořádku. Jen díky vnoučatům se ted drží v rámci možností.
Zuzana Pivcová
Za sebe si to neumím představit, ani tak, ani tak. Ale obecně každý pocit, že něco nedělám ráda, že tím jdu proti svému přání, přesvědčení a hlavně svědomí, na mně zanechává jizvy, jak bych to nejlépe nazvala.
Libuše Křapová
Mé první manželství skončilo také rozvodem. Na důchod jsem rozhodně nemyslela a dodnes lituji, že jsem se nerozvedla dříve.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...