Čtyřlístek mýtů o chřipce
Ilustrační foto: ingimage.com

Čtyřlístek mýtů o chřipce

15. 3. 2017

Hlavní vlnu chřipkové epidemie má sice Česko již za sebou, ale vymýtit nemoc se bohužel ještě nikomu nepodařilo. Chřipku lidé sice považují za banální onemocnění, může však i jinak zdravým jedincům pořádně „zatopit“. Nebezpečnými komplikacemi chřipky jsou vedle dětí nejvíc ohroženi obézní, chronicky nemocní a senioři. 

zdraví
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Manžel začal kašlat,no a aby na to nebyl sám,za dva dny já začala kašlat také.Bylo to bez horeček.Doktor mi dal antibiotika.Stavila jsem se na krčním a tam mi paní doktorka řekla,antibiotika v žádném případě nebrat.Tak jsem zkoušela různé babské rady.Cibuli s medem,slivovici s medem.a jiné různé rady našich babiček.Nemoc je konečně skoro po dvou měsících na ústupu,ale rozhasila jsem si cukrovku.Jednou ,večer si píchám inzulín a ráno po telefonu paní doktorce hlásím výsledek.I to se začíná upravovat,díky jejím pokynům.Snad bude líp.Jsem optimista a říkám si,že jsou lidé na tom hůř.To chce sluníčko a procházky na čerstvém vzduchu.To potom dělá divy.A očkovat se nenechám.
Jiří Libánský
Není vždy pravda, že lékaři očkování málo doporučují. Já zažívám nátlak dost velký. Dokonce mám obavy, že na mne jednou doktorka skočí a naočkuje mne násilím.
Jana Baloušková
Také já jsem se asi před 12 roky nechala očkovat proti chřipce. Dostala jsem příšernou virózu, která trvala 16 dní. Tak od té doby odmítám očkování. I někteří mí známí dopadli stejně.
Zuzana Pivcová
Lidé někdy zaměňují chřipku za virózu nebo pouhé nachlazení a chtějí se hned léčit antibiotiky. Naštěstí je dnes lékaři už na vše nedávají. Generace dětí mé mladší kolegyně (dnes kolem 20 let) měla ATB i několikrát do roka. Samozřejmě jich spousta má sníženou imunitu. U nás v bývalé práci (resort obrany) nabízeli očkování proti chřipce už řadu let zdarma. Já jsem se nikdy očkovat nenechala, ale byla jsem takřka vždy jediná. Nikdo mě však nenutil, protože věděli, že nemocná nebývám. To není zázrak, to je celková prevence. Obdobně, jako uvádí Jarmilka.
Květoslava HOUDKOVÁ
Chřipek je mnoho druhů - očkování je-pokud vím-působivé na 1-2. Nejhorší jsou "roznašeči bacilů" = prskající lidi v MHD atd., kteří nevědí, že byl vynalezen kapesník. A v plné čekárně u doktorů - tam člověk chytí i to, co nemá !
Jarmila Komberec Jakubcová
Předloni jsem se nechala očkovat proti chřipce - dostala jsem tak silnou, že na ni nezapomenu. V loni žádné očkování nebylo a nebyla ani chřipka. Tak nevím co je dobře a co špatně. Lékař mi říkal že mám nyní asi lepší imunitu. A to nejsem poslankyně - to bych měla teprve tu správnou. Každé ráno piji šťávu z jednoho citronu, používám ještě výtažek z rakytníku - máme ho na zahradě 4 keře a letos měl velkou úrodu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%