Modelky projektu i60 Senior Fashion
Šedesátnice se bouří: Módní byznys na nás kašle
16. 2. 2017
Hromady hadříků mizerné kvality a miniaturních velikostí určené pro mladé zákaznice. A proti tomu desítky tisíc žen ve věku nad padesát, které se chtějí módně oblékat, ale není pro ně nabídka. To je realita v současném byznysu s oblečením.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helena Pipková
17.2.2017 08:24
Já jsem si oblíbila internetový obchod OTTO. Nakupuji tam už několik let. Mají velký výběr i ve větších velikostech, je sice trochu dražší, ale oblečení je kvalitní a mívají různé slevy. Také není problém s příadným vracením peněz za věci, které nesedí nebo nejsou podle představ.
Zdenka Jírová
17.2.2017 00:21
Když jsem byla mladá, tak v obchodech toho moc nebylo, tak jsem se naučila šít podle Burdy a absolvovala jsem několik kurzů pro amatérské švadleny a šila jsem vše pro sebe i mé dvě dcery, včetně plesových šatů, dokonce jsem ušila starší dceři i svatební šaty. Po revoluci jsem se těšila, jaký budeme mít výběr. Dnes je mi už přes 70 let, mám plnější postavu, takže v buticích nic neseženu. Vězší výběr mají Vietnamci, ale tam nesedí vždy kvalita. S botami je to ještě horší, mám několik operací za sebou a nemohu nosit vysoké podpatky, jen úplně nízké. Něco si vybrat, je nadlidský výkon. Šít už také nemohu, mám silné brýle a nevidím na to. Tak jsem na tom hůř než za socializmu. Občas si něco objednám v katalogu, ale je to dražší o poštovné.
Jana Kočí
16.2.2017 19:53
Opravdu pro nás je v obchodech moda tak pro osmdesátileté ani těm by se nelíbila barvy černá, hnědá, proč ne veselejší a pro silnější jsem z malého města a tady krom vietnamských obchodů nic není a ve velkých městech je moda jen pro bohaté
Libuše Křapová
16.2.2017 19:15
Přesně tak, Naďo. I tady poblíž máme několik prodejem které vyprodávají 1+1 pánské kalhoty a pod. Možná jsou nějaké soukromé dílny jako pozůstatek bývalého Op. Ale na nic takového jsem nikdy nikde nenarazila. Jinak, nenakupuji běžně v buticích. To jsem zde uvedla jen jako příklad, jak na nás módní průmysl myslí.
Blanka Faltýnková
16.2.2017 19:02
Zrovna jsem si chtěla koupit podprsenku 95D. Skoro žádný výběr a samé push-up, nicméně 2 jsem zkoušela a kvůli krátkým ramínkům jsem nemohla koupit.To je skutečně při mé výšce 172 cm paradox jako prase. To ty podprsenky šijou pro trpaslíky? Shánět oblečení velikosti 52-54 v obchodech jsem vzdala dávno a vybírám si pouze ze zásilkových obchodů jako je Petrklíč, Bonprix apod. Nejlepší byl Neckerman, ale ten již bohužel zanikl.
Naděžda Špásová
16.2.2017 18:44
Nechci vás, dámy, zklamat, ale OP Prostějov jako výrobce oděvů už neexistuje. Jedině, že má někdo jejich sklady a dělá výprodej.
Libuše Křapová
16.2.2017 17:41
Jen dva příklady, jak je obtížné hledat oblečení pro vhodnou příležitost, a pohled na nás starší od těch mladších.
První - když jsem před lety hledala šaty na svou svatbu, oběhla jsem spoustu obchodů v různých městech. Jedna mladá prodavačka ve značkovém butiku s velikostmi oděvů nula nula nic mne odkázala na OP Prostějov. Prý jinak na sebe nikde nic neseženu. Sehnala, a pěkné. Druhý příklad ze včerejšího dne. Opět značkový obchod, výprodeje. Majitelka donesla pro kamarádku několik halenek potřebné velikosti, a z toho zrovna jednu vyřadila. "Tak tuhle růžovou asi ne!" A při tom jsme s kamarádkou na tu odsouzenou růžovou zrovna natáhly ruku. Proč bychom nemohly nosit růžovou, když nám k typu pleti a pod. sedí? Byla to taková starorůžová, příjemný odstín. Žádný neonek.
Helena Tesařová
16.2.2017 17:17
Našla jsem skvělý obchod Nemocnice na homolce (hned u vstupu u parkoviště ) paní prodavačka velice ochotny a ceny více než dobré. Byla jsem i v jejich druhém obchodě na Příbrami (v hypernove Albert ) a též spokojenost. Můžu vřele doporučit
Jana Wydrova
16.2.2017 16:55
Musím jen souhlasit. Výběr oblečení je opravdu zoufalý. Já jsem ještě ke všemu vysoká, takže něco na sebe sehnat je umění. Takže nezbývá nic jiného než sednout za šicí stroj a šít.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA