Poznáte toto nádraží?
FOTO: autor

Poznáte toto nádraží?

4. 2. 2017

Od dětství mám rád nádraží. Jako dítě jsem pozoroval staré kouřící lokomotivy a rád jezdíval s babičkou malou lokálkou na chalupu, společně s dalšími turisty, anebo lidmi vracejícími se ze zaměstnání či nákupů.

V době studií jsme rádi s kamarády při společných výletech posedávali v nádražních restauracích a pochutnávali si na buřtech s cibulí, tlačence či držkové polévce (samozřejmě, nechyběl lahodný pěnivý mok).

Dnes se mi líbí, jak se mnohé nádražní budovy opravují, budují se pro cestující peróny s bezbariérovými vstupy a i ty hospůdky, naštěstí, zůstávají skoro jako dříve s nabídkou hotovek či pochutin k pivku.

Jedno takové rekonstruované nádraží, které je spojeno s mým mládím, leží na severu Moravy, v městečku s cca deseti tisíci obyvateli, odkud lidé jezdívají na výlety či do zaměstnání. Poznáte, ve kterém městě se toto nádraží nachází?

 

Vyfoťte i vy nádraží ve vašem okolí a nechte hádat naše čtenáře, v jakém městě či obci se toto nádraží nachází. Pokud v počítači neumíte vymazat jméno obce, pošlete nám fotografii na adresu i60@i60.cz a my vám zpět pošleme fotografii upravenou.

Fotohádanky nádraží
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Beskydy, to je jasné :-) ale kde, netuším.
Jarmila Komberec Jakubcová
Líbí se mi malá nádraží a hlavně ty starší.Kam zařadit bych nedokázala. V posledních dvaceti letech jezdím většinou autem. I když už také využívám služeb Českých drah.
Jana Šenbergerová
Nádraží v této oblasti jsou si velmi podobná. Toto však je určitě Frýdlant nad Ostravicí. Nepřišla jsem na to já, ale Pavel.
Helena Votíková
Mohl by to být Frýdlant nad Ostravicí. Kam jezdí Helča netuším, napadlo mě to podle nápovědy tří slov.
ivana kosťunová
Vyškov na Moravě ? Když ta nádraží si jsou dost podobná ! A souhlasím s tím, že mají svoji poezii, atmosféru. U nás teď postavili novou nádražní budovu- moderní budova, vypadá to jak zmenená letištní hala, samé sklo, dveře na fotobuňku. No, není to ono.
Hana Rypáčková
Taky to vím, protože si pamatuji, kam jezdí Hela ...A bývala tam setkání mládeže ???
Zuzana Pivcová
Jezdím ráda vlakem a mám ráda nádraží velká i malá, ale tenhle kraj vůbec neznám, takže absolutně nevím. Ale je to dobrý nápad, vyfotografovat nádraží a dát hádat ostatním, věřím, že to vzbudí zájem.
Helenka Vambleki
Název sestává ze tří slov, vím ho úplně přesně, mám tam vnoučátka a líbí se mi i ta malinká knihobudka u východu z podchodu :-) Schválně hned nenapíšu, aby ostatní mohli hádat :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.