Rajče - malý zázrak

Rajče - malý zázrak

12. 8. 2012

Říká se, že rajče je malý zázrak má, spoustu vitamínů potřebných pro náš organismus. Konzumováním rajčat prospíváme nejenom naší pokožce,ale i imunitě, má antibakteriální účinky, je zdrojem vlákniny.

Je doba sklizně rajčat. Já si je pěstuji na zahrádce a letos se opravdu urodila nejenom rajčata, ale i papriky a okurky. Takže denně si dělám čerstvý rajčatový salát, strouhám pro změnu přerostlé  okurky. Zavařuju, dělám lečo. Dočetla jsem se, že jedno střední rajče má jen 26 kalorií. Takže jezme rajčata, jsou zdravá !

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Zárubová
Paní Růženko,zdravím! Dnes jsem přinesla ze zahrady(skleníku) opět další"kilíčko"oblíbených rajčat a nejméně, pokud to nezmrzne, 3kg ještě přinesu.Miluji je na všechny způsoby- čerstvá, lečo,různé pomazánky, protlaky...Už teď se moc těším na příští rok na další velkou úrodu.Děkuji za recept na směs, který jste uveřejnila,vyzkouším ho.Jájina
Zdenka Hillová
krásná úroda jsi šikulka rajčata mám ráda i papriky jím je každý den jedla bych je ke všemu ,kupuji je celý rok ,ale bohužel v hyprmarketech jinak na trhu v létě diky za fotečky Zdenka
Hana Práglová
Růženko,jaksi mě ani nepřekvapuje,že ve tvém úrodném kraji máš tak nádhernou úrodu.Přeji,ale tak trošku i závidím.Nám padají i zimní jablka,hrušky napadli sršni,broskev i přes veškerou snahu o zalévání schne,listí na stromech vadne.Švestky se tváří,že jsou zralé,nečervivé padají,ostružiny zasychají....zkrátka-o letošní úrodě jsme si chtěli necht taspoň zdát.Ale nedaří se ani pořádně usnout.Takže se kocháme nádhernými příspěvky.Díky,
Jitka Chodorová
Růženko,moc děkuji,je to trochu jiné,to moje se vše semlelo za studena a pak vařilo nějakou dobu s přísadami,ale to vůbec nevadí,já můžu zkusit toto vaše,však už si nějak poradím,ještě jednou vám děkuji!!!
Růžena Antlová
Recept znám, dělávám směs pod maso nebo na špagety.1kg rajčat1kg paprik1kg cibule2 kusy kozích pálivých rohů.Nové koření , lžičku mleté papriky, olej, pár zrnek hřebíčku, sůl, olej, ocet asi půl hrníčku,cukr dle chuti, trochu kečupu a jeden malý rajský protlak.Na olej dát cibulku, pak nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata . Dusíme pomalu, nepodléváme, pak přidáme ostatní suroviny a dusíme do změknutí. Horké dáme do sklenic, uzavřeme víčkem a na chvíli převrátíme dnem vzhůru. Moc dobré je, když rostou houby je nakrájené podusit na cibulce a pak přidat vše ostatní. Z rajčat a paprik je také výborná pomazánka na topinky nebo chléb s máslem, postup je stejný, jen se přidá k rajčatům a paprikám nakrájená cuketa, pálivá paprika a po uvaření se vše rozmixuje pak znovu chvilku povaří a horké plní do sklenic.Tahle směs je výborná také na špagety.
Jitka Chodorová
Růženko,úroda je opravdu ukázková a věřím,že i to,co z toho uděláte,kdysi jsem dělala takovou přílohu k masu,rajčata,papriky,cibule po kile,pak olej, sůl a nějaké koření,neděláte to náhodou? Já ten recept ztratila.
Jarmila Peerová
Se zalíbeným jsem " okoukla " Vaši úrodu.Je to prostě nádhera.Také gratuluji a přeji dobrou chuť.
Věra Sehnalová
Gratuluji k hezké úrodě. Také jich máme každý rok spoustu. Vařím z nich pyré na těstoviny a omáčky a spoustu jiných jídel.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.