Žena světice
FOTO: autorka

Žena světice

11. 1. 2017

Ani možná netušíte, jakou světici mezi sebou máme. Nebo možná tušíte, ale já to zjistila právě v těchto dnech. Je cizí, a přesto je naše…nebo jinak? My jsme pro ni cizí lidé, ale ona se chová, jako by patřila do rodiny, a pomáhá nám, jak může! Zlatá žena. Chcete vědět, o kom mluvím?

Jmenuje se Evička a je to super človíček. Můj taťka, který bydlí 220 km od nás, dostal ve svých skoro 80ti letech výpověď z bytu. Řeknete si, jak je to možné? No, hlavně je možné to, že vlastně nikdy nebydlel ve vlastním bytě, 40 roků nejprve ve státním a pak v pronájmu u soukromé osob\. A nyní dostal výpověď. Teď v zimě!

K nám jít nechce, už ho s Jiříkem přemlouváme skoro 6 let, od doby, kdy mi umřela maminka a taťka zůstal ve velkém bytě 3+1 sám. Nejen, že se sem nechce přistěhovat, ale on tu dokonce ani jednou nebyl za námi na návštěvě. Prostě nechce.

S Evičkou se skamarádili, když jsem tuto super ženu vloni poznala a zjistila jsem, že jsou s tátou skoro sousedé. Ona má Bertíka, taťka chodí denně na procházky, takže byla jen otázka času, kdy se potkají a…díky Evce se seznámili.

Prosím, nehledejte za tím žádnou romantiku, jde pouze o sousedské vztahy. Evička je hodně empatická a táta se zase zakoukal... do Bertíka! :-).

To bylo vloni. No a minulý týden, když se taťka dozvěděl, že se musí vystěhovat, svěřil se kamarádce Evičce a od té doby mu ona nezištně pomáhá. Jsem z toho celkem paf, protože neznám moc lidí, kteří by se takto aktivně zapojili do neštěstí druhých a pomáhali, jak mohou.

Evička sháněla tátovi nový byt a nyní mu sehnala vyklízecí firmu, která ho kompletně přestěhuje a ještě po něm vyklidí celý byt. A možná si dokážete představit, kolik harampádí se v bytě za 40 let nahromadí. No, ale to je již jiná kapitola.

A Evík pomáhá dále, jsme spolu v telefonickém spojení, jako i ona s tátou, a nevěřili byste, jak je Evička akční a aktivní a co vše dokáže zařídit. Jsem dojatá.

Evičko, chci Ti takto veřejně poděkovat za to, co pro nás děláš. Mám Tě moc ráda!

Leni

P.S. Takto nezištně nám s Jiříkem vloni nabízela svou pomoc a azyl i Hanka Rypáčková, další velmi hodná a ochotná žena, kterou tu máme mezi sebou. Hanko, také děkujeme.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Moje milá "zlatá světice", ano, ano, ano. Evi, dík za to, že jsi. A mimo těch obdivujících slov jsi ještě PRIMA baba, která nezkazí žádnou legraci. A to je také moc důležité. Mám tě ráda. **********
Alena Vávrová
Ach Evičko, já jsem tak ráda, že jsi zároveň natolik silná osobnost, že to s Tebou vážně nepraštilo, když teď čtu, že se to o Tebe málem pokoušelo!! Držím palce!
Helenka Vambleki
A já tu bečím. Za Hudečkovic tatínka, protože zakořeněný strom se těžko přesazuje a moc mu držím palečky, ať se s výměnou brzy srovná, protože se s tím vnitřně možná nebude umět smířit. A za druhé bečím dojetím, jakou sqělou parťačku tady máme a jsem ráda, že ji znám osobně. Tak, dobrečet a radovat se, protože v Bertici vidím záruku, že vše proběhne hladce. Díky, Bertíková!!!
Eva Balúchová
Jo Evča,taky ji mám ráda.I Bertíka.
Eva Mužíková
Ještě s dovolením pár upřímných slov. Možná, že se najde někdo, kdo řekne, že troška skromnosti by mi neuškodila, že on sàm by neměl rád takovou popularitu. Já jsem ani v hloubi duše netušila, že Lenka něco takového napíše, proto jsem to nedělala. Na straně druhé je pravda, že radost lidem dělàm opravdu ráda a jak už jsem několikràt napsala, jsem ràda středem pozornosti a pochvala mne vždy moc potěši. I kyž tento příběh se středem pozornosti společného nic nemá.
Eva Mužíková
LENKO !!!!!! Měla jsi mne málem na svědomi, protože když jsem nic netušic listovala před chvilkou íčkem, nechápala jsem nejdříve, proč tam jsem. Při čtení Tvého článku a posléze všech nádherných příspěvků se mi tak rozbušilo srdce, že mne to až vyděsilo. Děkuji Ti Lenko a vám všem lidičky z celého srdce, vašich slov si moc vážím. OPRAVDU!!!! S dovolením tento " počin " rozvedu. S tatínkem Lenky se známe opravdu jen ze vzájemných potkáni na procházkách, prohodili jsme vždy pár slov, on se zajímal vždy více o Bertikovi úspěchy, nežli o moji osobu:((((( Když mi sdělil, co jej potkalo, hned jsem se rozhodla pomoci. Nejdříve hledání bytu ve Vratislavicích, pak přes realitky. Uvědomila jsem si, že takto starý pán, nemůže tuto akci zvládnout sám, nevyřešila by to ani návštěva dlouhodobě nemocných Hudečků. Jak píše Alenka T. Opravdu mne to moc bavi, ràda organizuji a mám velkou radost, že mohu být nàpomocná. Jsme opravdu na začátku, vyklízecí firma zajištěna, přepravky na uklàdáni věci dostanu ze školní družiny a pak nastane to najhorší pro Lenčina tatínka - co vzít, co ponechat??? Dnes jsem se byla u něj podívat a když jsem viděa jeho opravdovou radost nad mojí akčností, moje dušička jásala. Tak držte lidičky palce, bude to ještě dlouhá cesta, nežli si taťka v novém domově vypije v klidu svoji prvni kávičku.. Já si ji tentokrát ráda dám. A Lenko, neděkuj mi stále tolik, opravdu mne těší, když tímto pomàhám i vám.." SVĚTICE BERTICE " :))))))))) p.s: byt sehnala realitka,ne já, snad to vyjde
Danuše Onderková
Jóó, Evička, to je dobrota sama, živě si ji dovedu představit, je to živel a jsem ráda, že patřím mezi její přátelé i když na dálku. Leni moc pěkně jsi to napsala a tatínkovi přeji, ať se mu v novém líbí :-)
Hana Rypáčková
Teď jsme si to přečetli a jako bychom ji viděli konat. Eva je opravdu správná ženská, energická se srdcem na svém místě. Velmi ji obdivuji už dlouho. Oldřichu, vážně vše co dělá pro veřejnost si zaslouží ocenění . Leni, to se nedá srovnávat...
Zuzana Pivcová
Mě Evča nejvíc dostala tím, že chodí s Bertíkem mezi postižené a dává jim pocítit teplo živé bytosti. Dělá to nezištně a spontánně a raduje se z jejich radosti. A Bertík, to je psí kapitola sama pro sebe. Vlastně lidskopsí kapitola. Ta světice dokáže být také čertice, jak jsme se přesvědčili předloni v Poděbradech večer na srazu. A není na škodu, když si tuhle kombinaci v sobě uchová každá žena. :-) Tak prima, Bertice, a teď můžeš začít veršovat. Nadání na to máš. :-D
Oldřich Čepelka
Tak pozor, Evu znám už z min. režimu, tak bych jí mohl napsat dobrý "kádrový posudek"! Loni jsem ji po X letech "potkal" na i60... Jestli na ni něco konkrétního víte, čím víc, tím líp, tak mi to napište neveřejně, na malery@tima-liberec.cz, jsem totiž velmi velmi blízko liberecké radnici - a četl jsem námět od Soni. Olda

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.