Vánoční dárek
Ilustrační foto: pixabay.com

Vánoční dárek

11. 12. 2016

Už před léty jsem zavedla, že nebudu dávat k vánocům žádné hlouposti jako svetříky nebo mikiny. Dokud byla vnučka malá, tak hračky to jo, ale od pěti let už dostávala pobyty u moře se mnou, a tak jsme si docela užívaly. Holka to byla bystrá a vnímavá. A tak jsem rozdávala wellness pobyty v lázních nebo víkendové pobyty na chatách na horách, případně zimní pobyty delší. Někdy se zadařilo i moře s přispěním obdarovávané strany. V poslední době se ujaly vstupenky na představení divadel v Praze, převážně divadla Kalich, protože Paulovou a Zedníčka můžeme pořád.

A tak jsem letos dostala já vstupenky s dcerou na muzikál „Děvčátko“ podle povídky H.CH. Andersena – do divadla „Studio dva“ na Václavském náměstí. Příběhy Andersena jsou převážně smutné, né jako naše pohádky. Ale o představení psát nechci. Celé to představení bylo kapku vylepšeno setkáním s účinkujícím hercem. Dcera je kuřačka, a tak před představením jsme si sedly do divadelní kavárny – no venku v pasáži, protože uvnitř se kouřit nesmí. Já si sedla ke stolečku a ona byla uvnitř objednávat. V pasáži kouřilo povícero kuřáků, když dva z nich si přišli odklepnout cigarety do našeho popelníku – jestli dovolím. A tak povídám, vy zřejmě v tom představení vystupujete, když máte ten port přilepenej na tvář. Mladík přisvědčil, a tak další dotaz byl, co tam vlastně hraje, a tak jsem se dověděla, že „tatínka“. Najednou přišla dcera, a tak, abych navázala řekla jsem „hele hérečka“ hraje „tatínka“. Zasmáli jsme se všichni a my se zeptaly, jaké to představení je, a tak nám řekl, že je to smutný příběh, ale že je tam pěkná hudba.

Takhle vyzbrojeny jsme usedly do hlediště. Scéna byla opravdu úžasná – rozdělená na dvě půlky, nahoře byl orchestr a nebeské bytosti, dole hráli obyčejní lidé. Před přestávkou se stalo, že nám „tatínek“ spadl do zimní Temže, ale dobří lidé ho vytáhli a oživovali.

Samozřejmě o přestávce dcera opět vyběhla schody do pasáže pro pití a na cigaretu. Jo, sešli jsme se tam všichni, i „tatínek“. Tak jsem mu řekla, teda vy jste nám dal, už jsme si mysleli, že jste se nám utopil. Smích byl odpovědí a několik vtipných poznámek. A ten herec se jmenoval Martin Davídek, měl příjemný hlas, hezky zpíval a snad o něm za pár let uslyšíme víc.

 

divadlo Vánoce
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdena Proboštová
No nejkrásnější bylo, když se jeden z nich rozezpívával a v ruce držel cigaretu, paráda. Samozřejmě jsem k tomu měla poznámku a tak se s dcerou shodli, že maminky někdy bývají dost kritické :-)))
Zuzana Pivcová
Je to pěkný příspěvek, informace o kulturním představení, a přitom ne suchopárná, nýbrž pojatá velmi humorně osobně.
Eva Komínová
Tak tohle je asi jediné, co vám Pražákům závidím. Tyhle možnosti kulturního vyžití.
Eva Mužíková
Paní Zdeno, určitě to byl hezký a nečekaný zážitek....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...