Tak co je mi, doktore?
Ilustrační foto: ingimage.com

Tak co je mi, doktore?

30. 11. 2016
zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pro zdravotní problémy navštěvuji lékaře. Obvod. lékaře -předepisovače chemie- jsem vynechala, po okres. felčarech taky nejezdím - péči mi poskytuje klinika v Praze. Jedno vím jistě: lékaři nelze jen slepě věřit - je nutno si ho občas i prověřit!
Jarmila Komberec Jakubcová
Svého praktického lékaře navštěvuji pravidelně 1x za rok na tzv.preventivní prohlídku. Tak činím i u dalších lékařů. Neberu žádné léky, nekupuji potravinové doplňky. Vitaminové tabletky nahrazuji zeleninou a ovocem. Pro svou zdravotní pojišťovnu jsem ideální občan, pro farmaceutický průmysl naprostý škůdce.
František Komín
Ono nejde ani tak o to, jestli je člověk silný nebo slabý. Většina chorob má i větší nebo menší psychosomatickou složku, t.j. záleží na tom, jak k tomu člověk přistupuje. Když člověk o chorobách moc přemýšlí, tak si je přivolává. Já naopak důvěřuji svému tělu a imunitnímu systému, že si s bacily a jinými problémy poradí sám a nepletu se mu do jeho práce tím, že bych polykal prášky, které potlačují příznaky, protože právě ty příznaky (např. teplota) jsou obranná reakce a její potlačování je ve skutečnosti nežádoucí. Také se říká: "Co mě nezabije, to mě posílí". To v podstatě znamená, že pokud zvládnu chorobu bez léků, tak je lépe si je nebrat. Ono je to sice s léky pohodlnější, člověk se uzdraví možná rychleji a s menšími potížemi, ale nijak ho to neposílí a může být nemocný o to častěji.
Eva Mužíková
Musím po pravdě napsat, že já nepatřím k těm silným jedincům, kteří navštěvují lékaře až když už " nesou hlavu v podpaží". Nedokáži vyčkávat až jak se problém vyvine, bojím se cokoliv zanedbat. Nevím, je li to dobře, či špatně, ale na tom už nic nezměním. Svému obvodnímu lékaři důvěřuji, nevyžaduji žádná odborná vyšetření dokud nerozhodne on. Kdybych byť jen malý problém neřešila, určitě bych situaci nezvládla psychicky a vím, že by se můj stav nezlepšil - naopak. Taková jsem já matičko:)))) Ale hypochondr v žádném případě nejsem.
Zuzana Pivcová
Ano, ano, znám některé takové pacienty v řadách svých kolegů, mladších než já. Mně se stalo asi před 15 lety, že jsem si chtěla na doporučení pro starší populaci dát udělat test na tlusté střevo, z toho byla celková preventivní prohlídka a skončila jsem na kardiologii, kde jsem od té doby pacientkou, ale v současnosti jen na půlročních kontrolách. Takže nemíním přehlížet různé varovné signály, pokud by byly, ale rozhodně nejsem hypochondr a dám na přírodu a vlastní pocity. Pan doktor Hnízdil se mi zamlouvá.
Jitka Havlová
Pravdivý článek o tom, jak to doopravdy chodí. Díky za něj.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody