Ilustrační foto: Loupak.cz
Učitel v nesnázích: Vyhýbavá odpověď, část 1.
1. 11. 2016
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
4.11.2016 10:58
Můj syn byl na intru v Třebíči. Měli vychovatele , který byl námořníkem a když měl rodinu, usadil se. Jezdil s kluky do Brna na koncerty, do divadla a probíral s nimi hudbu , Kryla atd. Učil je angličtinu. Měl přehled. Mluvil s nimi . Velmi jsem si ho vážila. V roce 1990 kluci sice hloupě na protest odmítli maturovat z ruštiny /měli na konci prázdnin opravu/ a dodnes jsou kamarádi, mají spolu silný vztah i když je život zavál do různých míst.
Marcela Pivcová
4.11.2016 10:43
Když jsem někdy od svých žáků dostala otázku, na kterou jsem hned nedokázala odpovědět, říkala jsem jim, ani paní učitelka nemůže být vševědoucí a že do příští hodiny odpověď zjistím. Ostatním tázajícím klidně řeknu, že nevím, případně, že mám sklerozu. K Liborovu pátému případu - Když se mě někdy v polovině 80. let můj žák při hud. výchově zeptal, jestli znám Krylovy písně, předstírala jsem, že snad jsem nějakou slyšela a snažila se "vzpomenout" aspoň na jednu obsahem neutrální. Copak jsem mohla říci, že mám doma původní LP a na páscích zakázané písničky, přehrané z propašovaných desek z ciziny? Tak jsem s klidným svědomím lhala.
Květoslava HOUDKOVÁ
3.11.2016 09:53
Tyto "starosti" si nepřipouštím - snad se dočkám, až vnučka dostuduje - bude učitelkou 1. stupně ZŠ - pak určitě řekne své názory.
Libor Farský
2.11.2016 15:07
Pan Werich totiž dokázal bavit lidi sám - třeba král v pohádce Sůl nad zlato (název Byl jednou jeden král?) byl úžasný. Jó, to by byl prezident!
Jiří Libánský
2.11.2016 12:52
Paní Kollinová, králové měli šaška. Jeho výroky měly bavit lidi svou nesmyslností. Prezidenti měli mluvčího. Jeho výroky měly lidi informovat o smyslu výroků prezidenta. Až za prezident Zemana došlo v osobě pana Ovčáčka ke kumulaci obou těchto funkcí.
Libor Farský
2.11.2016 12:51
To je zajímavý nápad, ale jaká byla skutečná funkce králova šaška by nám musel vysvětlit někdo v historii vzdělaný. Ozve se paní Vladka?
Hana Rypáčková
1.11.2016 21:01
"To je dobře, že se ptáš". Vždycky jsem se přiznala, že nevím, ale že to můžeme dohledat. Když se začala učit ve školách angličtina, byly chudáci kantoři několik lekcí před žáky ....
Při zkoušení okecávat je někdy moc zábavné. O složení oka žák nevěděl nic přesného, ale okecával, že slepice má povyblivé spodní víčko, hadi mají skelný pohled přes mžurku, rybí oko , mouchy a pavouci atd...
Zuzana Pivcová
1.11.2016 20:38
Tohle často potkávalo i učitele jazykových škol, že se posluchači ptali, jak se řekne..... Někteří muži se myslím na to přímo těšili, jak mě zaskočí. Samozřejmě jsem také někdy nevěděla a slíbila zjistit, pak jsem to sháněla přes Němce. Nejhorší je hrát neomylného a raději plácnout hloupost, což studenti většinou poznají. Máš pěkné zkušenosti, díky Ti!
Jitka Havlová
1.11.2016 18:14
Liborku to je dobře, že sis vzal k srdci nářky nad přílišnou obsáhlostí tvých článků, teď se aspoň můžeme těšit na pokračování. Sofinka začíná mluvit, problematické otázky se možná dočkám ještě letos, podám ti zprávu.
Zdenka Jírová
1.11.2016 17:54
Na Vaši otázku: dětem se nikdy nesmí lhát, ale odpověď musí být adekvátní k jejich věku. Mám zkušenosti se svým velmi zvídavým vnukem, kterému je nyní 10 let. Myslím, že jsem mu vždy odpověděla k jeho i mé spokojenosti.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA