Jsou mezi námi
FOTO: autorka

Jsou mezi námi

30. 10. 2016

Žijí na ulicích a je jich stále více. Narazíme na ně už všude a také všude překážejí. Perou se o místo ke své existenci. Vypadají opuštěně a někdy i bez péče. Jejich vizáž je často opravdu  zoufalá, ale vidíme, že i když tak zanedbaně nevypadají, na ulici jsou stejně.

Jejich možnost ubytování je stále menší. Jsou ve velkých městech i v menších městech, ale i na vesnicích. Zvlášť, když je počasí nevlídné, určitě hrozně trpí a na jejich zevnějšku se to promítne. Je na ně opravdu smutný pohled, hlavně na podzim a v zimě, když padá hodně sněhu. Jejich možnosti jsou omezené a jejich závislost na okolnostech je veliká.

Je to opravdu neveselé a vypadá to, že jejich situace se ještě zhorší. Je jich čím dál více a zdá se, že zaplní úplně všechno a nakonec budou světu vládnout.  Začínají  se velice nevraživě tvářit. Snaží se ale  o svou nepostradatelnost a už v tom umí chodit velmi dobře.

Ti, co k nim nemají žádný vztah, je  začínají nenávidět, ale změnit nic neumí. Jsou totiž stále silnější. Na ulicích se spolčují a někdy je jich neúnosně moc pohromadě. Umí se totiž i prosazovat a  mají sílu. Pokud si chcete být jisti životem, uhněte jim.

Jestli ale máte možnost umístit je do tepla, pod střechu a dobře se o ně postaráte, umí se i odvděčit. Udělají pro vás, co mohou. Musíme jenom doufat, že jednou je z ulice dostaneme.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Kdyby šlo jen o místo...co ovzduší, hluk, lidem se zkracují nohy...dobrá otázka pro budoucnost, Hanko.
Anna Čípová
Jo, kam s nimi? U nás v Rožnově se kvůli zaparkovaným autům nemohli dostat hasiči k požáru v panelovém domě. A to byl horor.
Marie Magdalena Klosová
Pěkně řečeno.mm
Jarmila Komberec Jakubcová
Dnes když se staví nové RD musí mít i parkovací místa pro auta a to buď garáže či ohraničená místa na svém pozemku. My máme v rodině auta 3 a parkujeme 2 auta v garáži a jedno před ní. Tím nikoho neomezujeme. Když jedu do práce mám opět vyhrazené své parkovací místo před budovou. Bohužel já se třeba bez auta neobejdu, bydlím v okrajové části Plzně kde MHD jezdí velmi sporadicky, nemáme zde žádné obchody. Děti se musí vozit do škol auty a tak i na nákupy. I Plzeň je plná aut, chybí parkovací zóny a hlavně záchytná parkoviště při příjezdu do města. Lidé většinou využívají pak k parkování parkoviště hypermarketů. Prostě nic není dokonalé. Já třeba když jedu do Prahy dávám také auto k Metropoli na Zličíně a pak jedu metrem kam potřebuji.
Zuzana Pivcová
Já auto nemám, a proto nedokážu uvažovat, jak by, kdyby. Situace v Praze je ale dost zlá. Ve špičce se městské spoje zaklíní do kolony aut a vůbec nejezdí na čas. Ve většině aut sedí jen sám řidič. Taky trčí v koloně. Takže mu asi nejde o čas, ale, jak říká jedna moje kolegyně, "přece nebude jezdit sockou!" V panelákové ulici, kde bydlím, stojí auta "čumákem" k chodníku, za ně se postaví kolmo mnohdy další řada a ti od chodníku troubí mnohdy časně ráno na ty nové, protože nemohou vyjet. Pokud máte dům a auto v garáži, nic proti tomu. Ale jak říkám, zde je to mnohdy na pováženou. Autobus z Ruzyně nemůže přes auta dojet na konečnou ve Veleslavíně a řidič občas vypustí lidi předčasně vystoupit na ulici. Když jsem měla před lety přítele z Londýna, tak ten jezdil do práce do centra zásadně metrem, říkal, že je to mnohem rychlejší než autem.
Hana Šimková
Jo, ta nadílka přišla ve Frymburku. Zasypala všechna auta a řidiči je museli dlouho vyhrabávat.Ani tam garáží moc není.
Hana Rypáčková
Když kroužím několikrát pozdě večer kolem bloku domů a nemám kam zaparkovat, nadávám na počet aut. Ale garáže se mi taky nelíbí. Zohavují město. Máme i poschoďový parkovací dům, ale kdo by poctivě a pracně auta jen na noc uklízel? Stejně parkují na ulici. Dnes jsem jela přes Volyni, ale jen kolem průmyslovky přes Nihošovice.
Naděžda Špásová
Hanko, to vůbec není namířeno proti vám. Taky jsem to myslela spíš v žertu. S množením našich miláčků s vám souhlasím.
Jana Šenbergerová
Vidím to stejně jako Hanka. Moc pěkně to napsala i nafotila. Už i v naší "díře" na konci světa jich bude brzy víc než domů. :-)
Hana Šimková
Horor!!! za chvíli se všichni budeme pohybovat líně v zácpách a z té krásy přírody moc neuvidím. A už vás nechám na pokoji, nevěděl a jsem kam jsem to šlápla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...