Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta
FOTO: autor

Glosa: Česká republika si zaslouží lepšího prezidenta

28. 10. 2016

Když na jaře roku 2013 vyhrál v první přímé volbě prezidenta Miloš Zeman, byl jsem zklamán (volil jsem Karla Schwarzenberga), ale doufal jsem, že snad bude jeho předvolební rétorika zapomenuta a že se bude snažit být dobrým prezidentem České republiky. Bohužel, Miloš Zeman se o to, být dobrým prezidentem, ani nepokusil.

Připomeňmě si pár nejmarkantnějších Zemanových přešlapů.

Ihned po svém zvolení se obklopil lidmi s podivnou minulostí. Šéfporadcem se stal Martin Nejedlý, který jako jednatel firmy Lukoil zajišťoval napojení Zemana na Rusko, kancléř Vratislav Mynář nezískal a už ani nezíská bezpečnostní prověrku nejvyššího stupně, která je pro tuto funkci nezbytná. A mluvčí Ovčáček? Ten bez skrupulí lže novinářům a všem občanům do očí. 

Dva roky se snaží Zeman s mluvčím Ovčáčkem trapným způsobem zdiskreditovat spisovatele Ferdinanda Peroutku.

Když Rusko napadlo vojensky Ukrajinu a Evropská unie uvalila na Rusko sankce, Zeman byl jediným prezidentem, který jel za Putinem oslavit výročí Ruské federace.

Na pohřeb slovenského prezidenta Kováče dorazil Zeman pozdě a vinu svalil na letecké dispečery.

Po Rusku Zeman poklonkuje dalšímu totalitnímu režimu - komunistické Číně a mstí se ministru kultury Danielu Hermanovi za to, že se setkal s dalajlamou.

Díky němu se v České republice opět zavádí cenzura v médiích - televize Prima nejdříve neodvysílala a pak sestříhala zábavný program Jana Krause, ve kterém kritizovaly Zemana některé české osobnosti.

Toto je jen zlomek toho, co se v prezidenstké kanceláři na Pražském hradě událo za poslední tři roky. Opomíjím snahy prezidenta ovlivňovat českou politickou scénu, jeho obhroublý jazyk a vystupování na veřejnosti pod vlivem alkoholu.

Miloš Zeman je špatným prezidentem. Dokonce bych řekl, že se řadí k nejhorším prezidentům od roku 1918, protože věřejně dělá z občanů České republiky blázny.

Přeji České republice v den jejího výročí 28. října lepšího prezidenta. Snad budeme, my voliči, v příští přímé volbě prezidenta obezřetnější.

glosa politika prezident
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(3.2 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Kafka
Milá Jano Kollinová,nemýlím se,je to o tom pánovi. Proč by to tak nemělo být,prosím? Je snad prezident,jeden z nás,mimo veškerou kritiku? K.
Karel Kafka
Dámy snad prominou: náš milý současný pan prezident chlastá,nezřízeně kouří,celoživotně se dostatečně nepohybuje a přežírá se. Evidentně mu chátrá tělo a jestli se nemýlím,tak i mozek je součástí těla. Podle mého jsou pokročilý věk,zajímavé povahové rysy a výrazně nezdravý způsob života původci toho,co náš milý nyní produkuje. Ve zdravém těle zdravý duch! K.
Jiří Hudeček
Pane Raško já se s nikým nepřu.Samozřejmě, že má každý právo na svůj názor. O dalajlámovi se zmiňujete v souvislosti s ministrem kultury Hermanem. A to zdraví všichni také moc potřebujeme. Nicméně považuji Váš článek z titulu funkce kterou zde zastáváte za "nešťastný.
Hana Rypáčková
Nevolila jsem pana Zemana a myslím, že čím víc ho lidé kritizují , tím víc dělá věci neadekvátní jeho pozici a tím víc se baví. Možná to ignorovat, ať se znemožní ještě víc. Mnozí ho litují. Už se zapomnělo před volbami nepřítel Klause a po volbách 1998 opoziční smlouva a kočkopes . Žít v pravdě není lehké.
Jan Raška
Pane Hudečku, asi jste nepostřehl, že ta glosa není o Tibetu, ale o tom, že prezident českého svrchovaného státu už zase panáčkuje před komunistickými diktátory z Ruska a Číny a navíc se často chová jako buran a ne jako prezident. A to je smutný fakt. Ale přít se do nekonečna nemá cenu. Jak říkával můj děda "Hlavně zdraví!!" A to přeji všem, bez rozdílu politického názoru.
Jiří Hudeček
http://www.matrix-2001.cz/clanek-detail/8473-pravda-o-tibetu-1/
Vladka Steinová
Dobrý den,píši takové recenze a příspěvky, jen takové, kterým rozumím. O holocaustu toho vím opravdu hodně, bolestně se dotýká mojí rodiny.Pan Brady se "proslavil" filmovým dokumentem a knihou Hanin kufřík.Knihu doporučuji přečíst.Z vyprávění mého předka,který přežil Osvětim vím, že hrdinů během holocaustu bylo hodně. Pan Brady je jeden z nich.A pokud jde o rodinné vztahy, je p.Brady jen vzdálený příbuzný bývalého kněze p.Hermanna.Proto aféra kolem udělení, či neudělení medaile není vůbec na místě.
Jiří Hudeček
Pane Raško to přirovnání ke "čtvrté cenové" mne také napadlo, ale v souvislosti s Vaším článkem. Já to beru jako nevědomost . Myslím, že by neškodilo si přečíst fakta. Než budete vyvěšovat vlajku Tibetu z okna přečtěte si skutečnou PRAVDU O TIBETU. Pak pravdu o Ukrajině atd.
Jiří Libánský
Co se týká pana Bradyho, nikdy předtím jsem o něm také neslyšel. Ale Zuzana to napsala moc hezky. Naprosto s ní souhlasím.
Jiří Libánský
Když bych já jmenoval důvody, proč je M. Zeman špatný prezident, byl by to hodně dlouhý článek. Protože tohoto človeka znám už dlouho, tak se u mne dostavilo zděšeni už při ohlášení jeho jeho kandidatury. Ale o tom už jsem koneckonců zde článek napsal.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden

Blíží se vánoční svátky a s nimi návštěvy v rodinách, u známých, a také jiné společenské události. A tak si tentokrát vyzkoušíme, jaké máte znalosti z etikety.

AKTUÁLNÍ ANKETA