Upír
FOTO: autorka

Upír

30. 10. 2016

Nechci psát horror. Záhady s.r.o sleduje můj vnuk na směšném kanále a ani o nich to nebude. Bude to o záhadě u nás doma.

Jsem materialista a nějakým povídačkám hned tak neuvěřím. Sama teď ale stojím před záhadou, kde fyzikální zákony neplatí. Mám nedávno koupený nový noťas. Pravidelně ho každý den nabíjím. V úterý ho strčím do nabíječky, kontrolka zabliká a zhasne. Otevřu ho v domnění, že je asi zcela nabitý, a proto šťávu nepotřebuje. Nic. Tma. Displej se ponořil do černého smutku a nehodlá mi zpřístupnit data v útrobách. Co to s tebou je? Neodpovídá.

Ještě několikrát se pokouším nalít mu energii do žil, ale marně. No nic, jsi v záruce, budeš muset k doktorovi. Ve středu mám na novém přechytračelém telefonu budíka na sedm. Kdyby se ve čtvrt na osm nevzbudil vnouček, zaspím do práce. Zapínám nezbedný dotykáč a chci zkontrolovat nastavení budíka. Nic. Žádné cvaknutí, žádné bliknutí. Strčím kablík nabíječky do zdířky a opět nic. Co se tady děje? I ty, Brute?
Mobil neodpovídá, je ganz mrtvý. Taky půjdeš k odborníkům. Prosím, co mi to děláte?

Zatímco stojím bezradně nad nečinnými technickými vymoženostmi, Matěj pobíhá po bytě. A teď mi to došlo! Přivezla jsem v neděli vnoučka k nám na podzimní prázdniny. Hned v pondělí jsem onemocněla záhadnou nemocí a musela zcela zesláblá ulehnout. Byla jsem úplně na šrot a nemohla ani vylézt z postele, nožičky se pode mnou třásly i jen na té krátké trati k záchodu, kam jsem opravdu musela asi třikrát za den dojít.

Napadla mne přímo děsivá myšlenka. Ano, můj vnuk je upír. Nesaje krev, vysává energii. V pondělí ze mne, v úterý z noťasu, dnes z mobilu, zítra.....
Šmankote, co se stane zítra?  


vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Heli, že ty jsi ryla zahradu a teď tu únavu svádíš na Matějíčka?! Nespadl Ti zásuvkový jistič?, tak to mám já doma.
Anna Čípová
Vtipně napsané, pobavilo.
Květoslava HOUDKOVÁ
Když mi před 6r. proti "nudě v Pečováku" zeť daroval první notebook, byli moji 4 "upírci" již velcí (od 16 do 12 r. = stali se 4mi "odbornými poradci" - jsou i nadále. Stačí poslat SMS = někdo vždy přijede - praští s kolem, domluví Filipovi - a já nic řešit nemusím.
Hana Práglová
Heli,Zuzka mi mluví z duše!!! Už několikrát jsem ti říkala,že být fixována na přístroje-žrouty času-je zlé !!!!Konečně máš aspoň chvíli čas na sebe,přítele a hlavně vnuka !!!! Važ si toho.Čas je neúprosný a každá minuta věnovaná lidem,které máš ráda,jsou k nezaplacení!!!! A jsou důležitější,než přístroje!! :)
Zuzana Pivcová
Řekla bych, Helenko, to klasické: Hlavně, že to máš na koho svalit. :-D Ale cítím to i jinak. Ve skutečnosti bys měla těm přístrojům poděkovat. Šly dobrovolně do háje, abys měla víc času na Matěje. :-)
Alena Várošová
Pěkný rarášek,ať má bv životě štěstí.
Oldřich Čepelka
Hezké. A zajímavé tím otevřeným koncem. Letos jsem si koupil hodinky, soustavně se zpožďovaly a po 3 měsících, když jsem zjistil, že baterie je dobrá, jsem je nesl do obchodu s rozhodnutím nenechat se odpálkovat a vyměnit je. Ještě v pátek jsem je nařídil přesně a celý víkend se zpožďovaly. V pondělí to bylo o 1,5 hodiny. Ve čtvrtek už na chodbě obch. centra jsem zjistil, že jdou od pondělka zas přesně. Otočil jsem se a se zmaktem v hlavě opustil obchod. Od té doby se zase zpožďují. Nevím, co se děje. Vy to možná víte, tak napište.
František Komín
Netroufám si odhadnout, jestli máte doma energetického upíra nebo má někdo z rodiny takovou antitechnickou auru. Já mám na techniku právě opačný vliv. Někdo mě zavolá k vadnému přístroji, já ho zapnu a on funguje a žádnou závadu nenajdu. Pouhá moje přítomnost způsobí, že přístroj se umoudří a začne dělat pro co byl stvořen.
Hana Rypáčková
Tedy Helo, vnoučata nás přeci nabíjí.../Po týdnu jsem také vysátá a vyždímaná/ . Jestli to spíš nebude Made in China...
Jana Šenbergerová
Tak to se ti, Heli, zase něco povedlo! Jak k tomu to dítě přijde? :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...