Svět loutek aneb za vílou a broučkem
FOTO: Eva Krausová

Svět loutek aneb za vílou a broučkem

4. 10. 2016

Tak jsme se vydali s kamarádem do lesa za vílou a svatojánským broučkem. Ano, za broučkem, o kterém napsal knihu Jan Karafiát. Nevěříte? My také nevěřili a přesvědčili se, že tyto kouzelné bytosti v přírodě pobývají. Doprovázely nás na cestě až do setmění a pak jsme si rozsvítili lucerničky.

Víla s broučkem tu poseděli, tu se nám schovali za strom a brouček chvílemi i poletoval. Připadali jsme si jak Alenka v říši divů. Ale nebyla to pohádka, věřte nebo ne. Však už se těšíme na Svatojánskou noc, až si broučkové (světlušky) rozsvítí své lucerničky a budou nám svítit na cestu.

Vždyť se podívejte na snímky z podvečerní cesty do lesa.

A pamatujte, vy sami nikdy loutkami nebuďte, svou cestu životem si řiďte sami. Jen tak budete šťastni i s tím málem, co člověk někdy v životě má... 

A povyprávějte o víle a broučkovi svým vnoučatům, rozzáří jim to očka.

            

cestování
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Lidmilko, je to malá radůstka pro všechny na Íčku...
Lidmila Nejedlá
Evo, to se Ti povedlo, moc hezké, poetické, vzpomínkové, něžné...díky.
Eva Krausová
P.S. Kouzlil se mnou parťák Lukáš Chlubna.
Eva Krausová
Ilonko, skřítek Pižlík, zvláštní jméno..., ale to má tedy výhled ze 4tisícovky. Ivanko, vílu dostal kamarád darem a broučka si pořídil. Snad tu lesní rodinku rozšíříme. Libore, kouzlit bychom měli občas všichni, je to pohlazení. Alenko T., závidět mi nemusíte, i Vy se můžete někdy vrátit do dětství, byť poeta kolem Vás není. Aspoň jsem vás na výpravu pozvala já byť jen na dálku.
Alena Tollarová
Paní, Evo, líbí. A moc. Věříte mi, že bych se na takovou výpravu docela ráda vydala? Jenže žádný poeta kolem mě není a já Vám i tak trošku závidím. Domečky v lese jsme naposledy obdivovaly při výpravě na Hruboskalsku.
Libor Farský
Kouzelná atmosféra na mne silně zapůsobila i na dálku. Děkuji, Evi.
Hana Rypáčková
Za Svatojánky se vydávám často.Hojně jsou v maliní, kam je přilákají samičky. I na zahradě.Karafiátovy broučky děti milují a pozorovat je doopravdy a i pupalky stojí za ponocování. Teď už stavím domečky pro skřítky jen s Honzíkem, ale ty odrostlé děti na prázdninách vytvářely nádherné lesní mužíky a víly z přírodního materiálu- z pařízků, mechu , lišejníků , květin a j. Samotnou si takhle pohrát, by mě nenapadlo, ještě mám v záloze Valinku.
ivana kosťunová
Když jsem před lety v Broumovských skalách objevila pokojíčky, které si stavěly děti z klacíků, mechu a lesních plodů, byla jsem okouzlená jejich půvabem. A vy to dokážete ještě umocnit dalšími poetickými nápady. Skvělé. Ty marionety si vyrábíte sami ? Mám marionety ráda, kdybych měla dostatek prostoru, sbírala bych je. Přinesla jste trochu poezie do mého nervozního dne.
Ilona Erika Kolář
Karafiátovy Broučky mám doma, jedno z prvních vydání. Já mám zase skřítka Pižlíka, který se mnou jezdí po všech výletech a je to zcestovalý skřítek, leze i na čtyřtisícovky.
Helena Votíková
Domeček z mechu a kapradí, jak píše Karel, k tomu z klacíků panáčka, panenku to bych si klidně postavila. Brát loutky do lesa, to by mě nenapadlo. Ostatně do batohu už by se nevešly, tam byly chleby... :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...