Záhada
FOTO: autorka

Záhada

14. 9. 2016

Všechny úkoly dne jsme splnila, zbýval poslední. Přetáhnout záběry z fotoaparátu Nikon do počítače. Propojím kabelem Nikon s PC, ale fotoaparát se nehlásí. Zkusím dobít baterii Nikonu, opět se nic neděje. Jasný závěr – kabel přestal sloužit. Poprvé zkouším vložit paměťovou kartu z Nikonu do PC, spustím import snímků a začínám se divit. Mezi staženým obrázky jsou i záběry ze září roku 2013. To jsme byli na dovolené ve španělské Andalusii. Nerozumím tomu. Po každém přenosu čistím paměťovou kartu a Nikon vždy hlásil a hlásí: „V paměti nejsou žádné snímky“. Jak je možné, že pouze část záběrů pořízených v Andalusii zůstala na paměťové kartě?

Díky této záhadě jsem si oživila vzpomínky na úžasnou atmosféru v letním středisku Roquetas de Mar, navštívená místa a města, kulturní památky a kouzelná svítání. Pokud máte zájem, nakoukněte. Přikládám několik snímků.

A potom že záhady neexistují. Tato byla pro mě velice příjemná.

fotografování
Hodnocení:
(4.6 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Aničko, fotky jsou opravdu moc hezké.
Marta Nosková
Určitě moc milé překvapení a nádherné záběry! Ty parádní západy (východy?) slunce nad mořem, až "bolí srdce". Díky.
Zuzana Pivcová
Aničko, nejsem vůbec na fotografování odbornice, věřím, že k tomu zaujmou stanovisko jiní. Ale jenom uvedu toto: Kdysi jsme se s J. fotili v restauraci, ale já jsem pak při snaze přehrát fotky do PC je nenašla. Paměťová karta prázdná. Přehrávám vždy z karty. Tak jsem se smířila s tím, že jsem je neopatrností vymazala, i když nebylo jasno, jak. Po čase jsem při nějaké příležitosti kartu vyndala, zpomněla ji vrátit, foťák zůstal zapnutý a ukázaly se mi v něm při prohlížení ty staré fotky. Důvod prý byl, že tehdy při focení jsem kartu nevložila až na zaklapnutí, takže byl přístroj jako bez karty. Některé foťáky ale mají v sobě paměť či úložný prostor pro určitý počet fotek (ne na kartě, asi pro případ nouze, když je karta náhle plná atd.). Takže jsem si dodatečně ty staré fotky stáhla přes kabel do PC. Uložily se mi se starým datem. Teď v sobotu se mi situace zopakovala, nenašla jsem fotky z berounských trhů. Byly zase mimo kartu ve foťáku a už je mám v pohodě přehrané. Takže to je má záhada. Nesprávně vložená paměťová karta. Ale Tvůj případ je možná jiný.
Jarmila Komberec Jakubcová
Nádherné snímky - super. 5 hv.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.