Šikovný pomocník v kuchyni

Šikovný pomocník v kuchyni

26. 8. 2016

Milí přátelé,

nedávno jsem si pořídila velice šikovného pomocníka do kuchyně, a sice krouhač-spiralizér (viz foto). Prvně jsem zachytila reklamu v TV, bylo to z Mediashopu Hodonín a cena byla 999 Kč+poštovné 180Kč. Dodávají k tomuto krouhači ještě 3 věci zdarma:škrabku a 2 udělátka na vykrajování ovoce.

Díky svému známému z Prahy jsem tento spiralizér pořídila za cenu 449 Kč z TOPshopu, sice bez 3 věcí zdarma, ale nelituji.

Mohu jen doporučit, v době cuket je to velmi šikovný pomocník. Velice rychle si připravíte zdravé a dobré jídlo. Rovněž není problém nakrouhat jablka na štrůdl nebo nepečený dort, rychle nakrouháte i okurku, brambory, červenou řepu, mrkev. Zkusila jsem i hlávkové zelí, jen jsem vykrojila košťál a půlka hlávky byla nakrouhaná raz dva. Jen jsem ještě překrájela "houpačkou", co mám na bylinky, a pak už jsem klasicky připravovala zelí.

Cukety dělám na všechny možné způsoby : do guláše, cukeťáky (napůl s brambory), cuketové zelí (nenadýmá), cuketovou pizzu, cuketovou nádivku, cuketové řízečky, plněné cukety, cuketové čatní. Sladký recept budu zkoušet zítra.

Obsluha je snadná, zvládly to i mé vnučky 7 a skoro 5 let.

Recept na cuketošpagety:

1 štíhlá cuketa
2 PL olivového oleje
5 dkg anglické slaniny nebo pršutu
sůl himalájská dle chuti
pepř - čerstvě mletý 4 barev
sýr - kozí tvarohový nebo niva nebo eidam či jiný
na ozdobu cherry rajčátka, případně i bylinky dle chuti (bazalka, pažitka, rukola)

Cuketu jsem omyla, odkrojila konce a na krouhači připravila špagety. Před tím jsem ještě nakrájela slaninu i pršut a zapnula pod pánví.
Cuketošpagety jsem orestovala asi 3 minutky, osolila, opepřila a dála na talíř. Nahoru jsem rozdrobila kozí sýr, posypala požitkou, přidala cherry rajčátka a bylo  h o t o v o.

Rychlé. zdravé, dietní a chutné jídlo! Cukety budiž pochváleny!

Přeji dobrou chuť!

 

 

recepty
Hodnocení:
(3.8 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
To je běžná obchodní praxe. Celému národu to předvedou v televizi za dvojnásobnou cenu. Když se s tím pak v ochodě setkají zákazníci za normální cenu, koupí to a radují se, že 50% ušetřili. Je to blbost nás zákazníků, že slovo "sleva" spolehlivě zatemňuje rozum a boří veškeré zábrany zuřivého nakupování. Já to dělám taky. Po letech práce v reklamě a propagaci fígle znám. Stejně se nechávám oblbnout. Nejlepší a nejlépe placení psychologové nejsou totiž ve zdravotnictví. Jsou ve službách obchodních řetězců.
Alena Várošová
Jitko,dnes jsem někde viděla upoutávku na 50% slevu tohoto pomocníka.nevím sice typ.Hezký večer.
Jiří Libánský
Já i Zuzana jsme si zcela nezávisle na sobě vybrali ECG Sm 364 Mix&go. A spokojenost. Mixováním zeleniny se mi zatím nepodařilo vytvořit žádnou dobrotu. Asi to chce vyzkoušeny recept. Zato v ovoci mi připadá že se může kombinovat cokoliv.
Zuzana Pivcová
Elenko, rozšrotuje to řepu i mrkev, ale je dobře to přece jen nakrájet na malé kousky a zpočátku zalít opravdu jen nepatrným množstvím vody, aby se nože na vnitřku víčka dostaly dobře k zelenině (lahev je na motorku vzhůru nohama). Teprve pak se libovolně ředí.
Jitka Valachovičová
Paní Eleno, krouhač není vratký, to se jenom zdá - u kličky je páčka, která to přicucne k povrchu a fakt se to nehne. Smoothie maker jsem kdysi pořídila právě z Mediashopu Hodonín a nejsem spokojená, nepoužívám ho. Možná jiné značky jsou lepší.
Věra Lišková
Recept mi připadá výborný. Takto nakrájená cuketa se rychle orestuje. Úložný prostor v kuchyni už mám zcela zaplněný, chtělo by to novou kuchyň.
Elena Valeriánová
Tento přístroj jsem taky viděla v reklamě v TV, ale ti co ho nabízejí mi tuto nabídku dokonale znechutili. Zdál se mi na pohled docela "vratký", malinká klička na otáčení a cena? Trochu moc. A pak jsem si řekla jako JL "další krám do kuchyně". Ale i já uvažuji o smoothie maker. Ale ještě jsem se nerozhodla. Potřebovala bych vědět, jestli to rozšrotuje do hladka třeba i mrkev nebo červenou řepu. Nevíte někdo?
Jiří Libánský
Pro mne se stal šikovným a už několik měsíců téměř denně používaným pomocníkem smoothie maker. Zpracuje pomeranče, jablka, banány, švestky, jahody, kiwi, maliny, prostě veškeré ovoce. Sám si udělám z ovoce nápoj každý den čerstvý, plný vitamínů. Bez chemických konzervantů, stabilizátorů, dochucovačů a dobarvovačů. Přidám trochu citronové šťávy a někdy dosladím stévií. Naředím do 1,5 l lahve (někdy 2 l.) a dám do lednice. Mám levně pití na celý den. A to se vyplatí.
Květoslava HOUDKOVÁ
Já mám v Pečováku - v kuchyň.části garzonky různé užitečné přístroje ("krámy"-zejm. staršího typu už dávno nemám). Ty nové jsem si pořídila s dostatečnou rozvahou pro časté/i denní využití = jejich cena se mi už zaplatila/vyplatila. A mám ráda i malé, ale šikové pomocníčky - výrobky firmy REPROPLAST, Kladno. Zúčastňují se mnohých akcí, přijíždí i p. vedoucí (osobně se známe). Na stánku dají dostatek informací, další mi přidá pan vedoucí - a tak jsem jejich výrobky dobře vybavena. Vnoučata dospěla - a já už mohu začít střádat zásoby jak "přídavky" ke svateb.darům - dobře uskladněné "chleba nežere!"
Jitka Valachovičová
Děkuji všem za komentáře. Pane Libanský trochu Vám dávám za pravdu, ale zatím je to užitečný krám...a jsem ráda, že ho ve své kuchyni mám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...