250 let Prátru
FOTO: autor

250 let Prátru

13. 7. 2016

Netvař se znuděně nevlídně

zajedeme si do Vídně

v Prátru se slaví výročí

bude to pastva pro oči

 

Auto parknem v Dresdnerstrasse

dál už je to pěšky zdá se

jenom kousek minut dvacet

nebudem čas v centru ztrácet

 

Atrakcí je všude spousta

k občerstvení chutná sousta

tak si dáme chvíli pauzu

v restauraci Schweizerhausu

 

A když se pak začne stmívat

pořád je se na co dívat

noc v Prátru ta úchvatná je

světla září hudba hraje

 
 

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Horenský
V Donauparku stojí za to navštívit Donauturm - Dunajská věž s otáčecí kavárnou ve výšce 160 m (dva výtahy, 776 schodů). Cesta U1 směr Leopoldau na zastávku Alte Donau, pak 20A směr Neue Donau na zastávku Wildbadgasse a kousek pěšky. Krásný výlet je na kopec nad město na Kahleberg, jede tam autobus městské dopravy 38A ze zastávky Heiligenstadt.
Jarmila Komberec Jakubcová
Dík za dobré typy ve Vídni, jedu tam koncem září na tři dny a tak se každá informace hodí.Mám Vídeň skoro ze všech evropských měst nejraději.
Anna Čípová
Milá pozvánka do Vídně. Hned bych jela.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ve Vídni jsem byla (poprvé a naposled) těsně po "sametu" - na Prátr čas nezbyl, ale nevadilo. Teď mám kontakt na "D v Rakousku" - přeptám se na event. možnost pobytu na příjemné rodinné hospod.farmě poblíž nějakého města (spojení) = v klidu a pohodě za rozumnou cenu. (pokud by mi dovolilo zdraví). Velkoměsta ani moře už mne vůbec nelákají, jsem ráda v ČR.
Zdeněk Horenský
Oběd za přijatelnou cenu si můžete dát v restauraci Dresdnerhof nedaleko od Prátru na ulici Dresdnerstrasse - menu za 5,10 EUR (polévka+hlavní jídlo).
Zdeněk Horenský
A v Prátru ve Schweizerhausu (pokud seženete místo) Kolarik export import výtečné české pivo Budvar a mnoho různých specialit vídeňské kuchyně. Když se vydáte po Praterstrasse směrem k dunajkému kanálu na Schwedenplatz, tam najdete vynikající italskou zmrzlinu. Vídeň je město měst, miluji Vídeň od dětských let. Když se budete chtít projet, linka U1 vás zaveze na Reumannplatz, kde je věhlasný a známý Eissalon Tichy také s výbornou zmrzlinou.
Jarmila Komberec Jakubcová
Obří kolo je přesně takové jak je popsáno.Když jsem v loni na kole byla tak se mi nejvíc líbil rozhled po celé Vídni. Jinak nikde nebylo nablinkáno", všude vládla čistota a příjemná atmosféra.Zážitek si dořejte, pokud navštivíte krásné město Víden a pak hned hupdy, dupky na Sachrův dort s báječnou kávičkou a na Víden nezapomenete.
Květoslava HOUDKOVÁ
Už si nepamatuji, kde/kdy jsem na to kolo vlezla. Výhled z toho byl poměrně hezký (až na to blití). A v Praze pro krásný výhled máme Petřínskou rozhlednu (na Petřín lanovka, v rozhledně výtah) = přístupno všem generacím, tak nevím, proč zase "opičárnu" (kolo).
Jana Šenbergerová
Pěkné! To já bych si to obří kolo vychutnala. Výhled z něho musí být úžasný.
Zdeněk Horenský
Paní Květoslavo není kolok jako kolo. Obří kolo v Prátru je vyhlídkové, otáčí se velmi pomalu po jednom vagónu a ty jsou pořád ve své vodorovné poloze. A vy vidíte postupně město a okolí pořád stejně,ale postupně stále z větší výšky. To není kolotoč. Tam se nemůže stát to co jste popsala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...