Padlý strom
FOTO: autorka

Padlý strom

6. 6. 2016

Během jízdy autem na větší vzdálenosti si dělám přestávky. Když mě čas netlačí, tak se procházím se svými miláčky (Canon a Nikon). Co kdybych objevila něco zajímavého.

Začátkem listopadu jsem se vracela ze setkání spolužáků. Zastávku spojenou s krátkou procházkou jsem si udělala v Tovačově. V pozdním odpoledni jsem došla k rybníku, kde jsem se snažila zachytit podzimní nostalgii. Tu umocňoval padlý statný strom na hladině rybníka. Možná si někdo vzpomene, jeho foto bylo na íčku.

V dubnu jsem jela přes Tovačov a zašla znovu k rybníku. Šok. Rybník vypuštěný a strom rozřezaný. Vyfotila jsem to nemilé překvapení. Ještě dlouho se mi honily hlavou následující otázky. Kolik ryb uhynulo, kam přesídlilo vodní ptactvo, co znamenají kopky hnoje na dně rybníka a kdy bude rybník znovu napuštěn.

Od kamarádky, která pochází z Tovačova, jsem se dověděla, že se jedná o chovný rybník a jmenuje se Kolečko. Prý bývá často vypuštěný.

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Aničko, jak se říká, člověk se pořád učí. A tak jsem se i já poučila, jak to chodí s rybníky, aby v nich mohli plavat takoví šikovní pulci jako plavali v jezírku zámeckém parku v Loučné. Ta zadumaná první fotka je opravdu parádní.
Anna Čípová
Děkuji za komentáře. Potěšily. Paní Hano, díky za vysvětlení záhady, proč byl na dně rybníka hnůj.
Hana Rypáčková
Je mi líto stromů, taky i fotím jeden nachýlený nad Otavu, ještě se neponořil.Ale letnit se rybníky musí....I hnojit, aby zarostl a byly úkryty po jikry a rybí potěr, aby rybník dýchal. Ale byl fakt krásný...Ještě, že jsi jej vyfotila...
Marie Seitlová
Aničko smutné, ale musí to být. Až pojedeš příště, bude Kolečko plné vody a života.
Alena Várošová
Aničko jako vždy překrásné fotky a smutnéje psát o vypuštěním rybníku i tak hodnotím 5*
Karel Boháček
Budu se taky asi opakovat podle Lenky: To Aničko pro dobrý rybník musí- nebo mělo být, je to jako s polem, aby příští rok byla úroda. To dělá dobrý hospodář. Vím, někdy to oku neladí a není to pěkné, ale uvidíš příští rok či roky - zase to bude krásné a budeš se sem vracet.
Elena Valeriánová
Aničko, někdy člověk nechápe. Brala bych, že rybník se musí někdy vypustit, ale ty kopky hnoje ... ? První čtyři fotky jsou krásné, mlhavé, romantické a s nostalgií. Těm ostatním toto vše chybí, ale to není chyba fotografky, to je skutečnost. Ráda jsem tam s Tebou na chvíli byla.
Eva Balúchová
Sice krátký,ale zajímavý článek a fotky máš, jako vždy,perfektní.Snad se Kolečko taky dočká čisté vody.
Zuzana Pivcová
Jednou před lety mě při výletu takhle zaskočilo Máchovo jezero. Je pravda, že ten padlý strom dodával podzimnímu rybníku zvláštní zadumané nálady. Fotky jsou moc hezké, i když pořezané stromy také nemám ráda.
Lenka Hudečková
Aničko, bydlím v kraji rybníků a ty se vypouštějí cca jednou za dva roky, aby se vyčistily, takže vypuštěný rybník mě taky vždy zarazí, nicméně jsem si na to už zvykla a vím, že třeba na podzim už bude zase plný čistější vody... Krásné fotky máš :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...