Máme rádi zvířata: Chvála prasečinek
FOTO: srandicky.com

Máme rádi zvířata: Chvála prasečinek

1. 6. 2016

Vážení i-čtenáři, řada z nás má, anebo během života měla, nějakého domácího mazlíčka z říše zvířecí. Většinou se jednalo o pejsky a kočičky. Pokud dnes již tuto možnost nemáme, mazlíme se s nimi u příbuzných či přátel, anebo doma chováme jiná zvířátka – méně náročná na prostor a péči. Třeba želvičky, morčata, apod. Byl jsem překvapen kuriozitou, že jedna z našich kamarádek chová doma šneky (nebo hlemýždě?). Ale i jinak, v chovu zvířátek existují zajímavé novinky. Když jsem na PC narazil na článek o chovu miniprasátek, inspirovalo mne to k tomuto článku. Berte to jako zajímavost, hodnou vaší pozornosti. Uvedu ji až v závěru tohoto článku, spolu s hezkým videoklipem. Tak snad vydržíte.

Technická poznámka
Abych neopakoval svoji chybu a článek nebyl příliš dlouhý, nepokouším se vkládat obrázky do textu. Takže, prosím, průběžně si dle pokynů obrázky otevírejte. Pozor – před kliknutím na obrázek je třeba zajet na něj šipkou kurzoru, aby se vám ukázal jeho název a číslo. Ovšem mohou být po vložení galerie pod článek v jiném pořadí, tak se tím nenechte zmást. Jinak je můžete najít srovnané na mém profilu v galerii s názvem "Chvála prasečinek". Děkuji za pochopení. A jdeme na to.

1. obr. Opravdová láska je, když …

Jenom láska opravdová
najde cestu přes překážky.
Podívej se, k čemu slova,
o nemoci v tisku hlášky.

Vždy tě budu milovat,
i když budeš mít chřipku.
Budu o tě pečovat
jak o zlatou rybku.

Ale splň mi, čuníčku,
jedno velké přání.
Chci spát s tebou v chlívečku
přemluv mámu, svoji paní.

Láska ke zvířátkům je u dětí naprosto přirozená. U řady jedinců pak přetrvává po celý život. Taková je i má virtuální kamarádka Lucie Havlová - dnes Hauerová , řečená Sofi (na obr.3). Když mi napsala, že s partnerem dokončili ve své vesničce hrubou stavbu rodinného domku s moderním podlahovým vytápěním, spolu s titulním obrázkem mě to inspirovalo k následujícím neumělým veršíkům.
Představil jsem si totiž, jak by to mohlo v jejím případě dopadnout.

2.obr. Já se tu nudím.
Pojďte mi už konečně říci, co je nového a proč vám ta stavba tak dlouho trvá…

Až budu slečna na vdávání
ty budeš mé věno.
Změníš jenom příjmení,
zůstane ti jméno.

Neboj, neboj, Pepíku,
netlučou ti hodiny.
Ty neskončíš v aspiku,
jsi už členem rodiny.

Nebudeš bydlet v chlívečku,
mám pro tebe překvapení.
Tvůj pokoj v našem domečku
má podlahové vytápění.

Tam si budeš lebedit,
s dětmi chrochtat, válet sudy.
Jak prase v žitě budeš se mít
a tančit boogie-woogie.

A když se Lucka zanedlouho vdávala, poslal jsem jí to spolu se svým svatebním přáníčkem.

3. obr. Poslední polibek – aneb Masopust má na věc jiný názor.
To ovšem nebyl Lucky Pepík, její láska ke zvířátkům se nezměnila. Jen zůstala u obvyklých druhů – pejska, kočičky a rybiček.

4. obr. Tak dobrou noc, přátelé zvířátek
Již jdu na pelíšek, nějak jsem unavený z té práce s počítačem, moc mi to nejde.

5. obr. Nejlepší důchodový pilíř
Velmi doporučuji jako dárek vašim vnoučatům, a to co nejdříve, než se naše ostatní důchodové pilíře zhroutí.

Můj další nápad pro čtenáře

Máte malý byt? Pořiďte si tedy domácí miniprasátko. Je to velmi inteligentní zvířátko, které si v ničem nezadá s pejskem a lze ho vycvičit. V Japonsku jsou dnes velmi oblíbení, můžete je často potkat na vodítku. Více o tom v následujícím článku zde.

 

To nejlepší na závěr. Video s miniprasátkem k pomilování. Určitě si otevřete, není to dlouhé - zde.

Nebo zde: https://youtu.be/pZb2-6zub

 

 

 

domácí mazlíčci Můj příběh
Autor: Libor Farský
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Hezké. V ZOO Plzeň měli kdysi dávno divoká prasata a jedna taková Bára měla ve výběhu gauč a na něm se válela. Daroval jí i gaučem hajný, který s ní žil v domku a když šel do důchodu , musel hájovnu opustit.... :-)
Marcela Pivcová
Libore, dobře víš, že si vyprávění o zvířatech ráda přečtu, zvláště ta optimistická, a to Tvoje určitě je - tak dobré! Avšak: když jsem potkala u nás na sídlišti 8O-kilogramovou Báru, nedovedla jsem si ji jako domácího mazlíčka do bytu v paneláku dost dobře představit. Zřejmě z toho miniprasátka trochu víc vyrostla. A asi by jí bylo na chalupě s dvorkem nebo zahradou lépe.
Jana Šenbergerová
Před pár lety jsem potkala slečnu s prasátkem uprostřed Prahy. No jo, no, proti gustu, ale ...
Lidmila Nejedlá
Liborku, prasata mám ráda v jakékoliv úpravě i živá ve výběhu.
Alena Vávrová
:-) já už mám dozvířátkováno a jak píšeš, užívám si už to mazleníčko jen s pejsánky svých dětí. Ale to mini prasátko je roztomilé, i když asi stejně povyroste. Jinak ale je to na mne dost výstřední, vodit prase jako psíka a žít s ním v bytě. Ovšem již Babička přeci říkala "proti gustu žádný dišputát".
Květoslava HOUDKOVÁ
Jarmilo, nedělej si "starosti" - nech je koňovi, ten má větší hlavu.
Zuzana Pivcová
Libore. Ty jsi takový, jak bych řekla, decentní humorista a máš svůj styl. Zažila jsem na výstavišti v Letňanech na výstavě For Pets, že tam jedna paní vodila mezi pejsky i prasátko a hlavně se s ním chtěla stále fotografovat. O tom, že jsou vepříci v rámci zvířecí říše velmi inteligentní, není pochyb. Ale nějak mi sedí víc ven než do bytu a ještě do postele. Kozu nebo ovečku si taky nevezmu domů, ačkoliv se mi taky líbí.
Alena Tollarová
Aleno V., slepice tam jsou, přímo harém. No teda, Libore, já jsem skoro pro každou špatnost, jak se říká. Tu červenou užovku bych si klidně pořídila ale prasátko, i když mini, je i na mě trochu moc. Stačí vnoučátka. Úvodní fotka je suprová.
Alena Várošová
Právě dnes jsem si říkala,že se tu na íčku na fotu Dne kromě slepic a prasátka objevuje veškeré zvířectvo.A ejhle roztomilé dítě se špinavým prasátkem,Ještě chybí ty moje slepice.Jinak článek,básně i video jsem si přečetla a shlédla.Díky moc.
Jarmila Komberec Jakubcová
I já zůstanu svých kočenek - v domečku máme tři a to nám bohatě stačí.Jen poznámka ke Květce H. - pokud máš v Pečováku takové "žravé" kolegyně tak bych se bála o toho potkana - mám pocit, že je v ohrožení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.