Nešťastný beránek
FOTO: autorka

Nešťastný beránek

22. 5. 2016

V sousední zahradě chová mladý muž ovce. Před několika dny se jedné narodila mláďata. Dva beránci. Už měli staršího bráchu z loňského jara. V zahradě s nimi žije i teta, ale není příbuzná, má světlou hlavu.

Když ovce všechnu trávu spasou, přestěhují se na vedlejší pozemek. Sekám trávu kolem záhonů  srpem a  házím ji přes plot ovcím. Vítají mě radostným bečením, protože dostávají i zbytky suchého chleba.

Dnes byl beránek na svobodě, někudy podlezl plot, jak se snažil dostat na chutnou travičku. Běhal kolem plotu naší zahrady, dostal se až do lesa a zoufale bečel. Na cestě byla vrátka zamčená a on byl tak opuštěný! Máma a bráškové mu odpovídali, teta ho zřejmě napomínala a záviděla mu nespasenou šťavnatou travičku mimo oplocení. Ale beránek už nechtěl čerstvou trávu, ani zelené lupení, chtěl domů k ostatním. Nač je mu dobré bydlo, když je tak sám.

Dočkal se až pozdě odpoledne. Radostně se s ostatními pozdravil.  A nastalo nezvyklé ticho. 

Můj příběh příroda
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Uf, tentokrát to dobře dopadlo, zahrál jsi nám beránku, pěkné divadlo
Dagmar Bartušková
Hano, prima. Hlavní je, že "mladej je zase u svejch". Rozchechtala mě ta nepříbuzná teta s bílou hlavou. :-)
Olga Štolbová
Hani, moc krásné. Znám to, také se mi občas stýská po ostatních, ale vrátka nikdo neotvírá. Fotky se ti povedly, mě určitě vylepšily náladu. *****
Alena Tollarová
To je dobře, Hanko, že foťák neodpočíval doma a měla jsi ho s sebou. To bychom byli o tuhle beránčí příhodu ochuzeni a to by byla škoda. béééé ...
Marie Seitlová
Pěkné fotky i článek se šťastným koncem.
Hana Rypáčková
Díky za slovíčka...Už je mrňatům asi týden a strakáček je menší než černohlávek.Ten se k vemínku dostane svou drzostí častěji.
Ilona Erika Kolář
Jednou jsme právě na Šumavě jeli na kole kolem malého domku s velkou zahradou a kolem ohrady zoufale pobíhala malá ovečka a snažila se dostat dovnitř. Zastavila jsem a zazvonila na domek, že venku zoufale bečí ovečka. Manžel sice nadával, že se starám o to, co nemám, ale já měla radost, že ovečka přestala naříkat a je opět mezi svými.
Jana Šenbergerová
Pěkná pohádka na dobrou noc. :-)
Libor Farský
Haničko, také se mi to stává *****
Alena Várošová
Hani,tak to je dobře,že všechno šťasně skončilo,jako v té pohádce se šťastným koncem,líbí.5*

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...