S časem si netyká...
Ilustrace: Lubomír Müller

S časem si netyká...

19. 4. 2016

V listopadu loňského roku se mi zalíbila báseň Zuzany Pivcové "Ta moje láska...". S moudrou zralostí přebásněný pocit žití nejen vlastního, ale asi nás všech, kdo známe tu "podivnou záhadu" jménem Láska. A líbil se mi verš "s časem si netyká...." 

Zuzana si s časem netyká. Ani v tyto dny, kdy "slaví." Přeju ji, ať ji čas "nikdy nechytí". A píseň "Ta moje láska" v podobě videoklipu přikládám jako dárek.

Netušil jsem, že se tuhle píseň budu od listopadu loňského roku učit urputně hrát, a ani dnes ještě nebudu spokojený (omlouvám se tím, že jsem ještě před půl rokem uměl na kytaru jen tři akordy k táborovému ohni), a že budu tápavě hledat tvar pro obrazové zpracování. Nakonec jsem vzal štětec a začal patlat do obrazu čáry a barvy....

Doufám, že za to nedostanu "údery do hlavy".

Hodně štěstí, Zuzano!

 

 

Moje poezie přání
Hodnocení:
(4.6 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Staňková
Prosím o radu. Na mém profilu zůstaly "viset" tři příspěvky. U jednoho se mi nepodařilo přiložit obrázek a už to nešlo editovat. Druhá básnička je už s obrázkem a snad v pořádku a třetí, návod na výrobek spadá do rubriky bydlení a je snad také hotový. Je možné, že se příspěvky u vás zpracovávají postupně a musím počkat, až na mně dojde řada, nebo jsem něco udělala špatně.Poradí mi, prosím, někdo?
Lidmila Nejedlá
Krásné! Taková gentlemanská gratulace. Ani jsem nedýchala. Zuzko, ...zítra.
Jiří Libánský
Je to super. Ani nekomentuji. Mám obavy, že by moje chvála vyzněla banálně. To bych nerad.
Dana Kolářová
Hodně inspirace do další spolupráce pro radost nás všech.
VANDA Blaškovič
Tady se s narozeninami roztrhl pytel ! Gratuluji ! Ach, ta láska nenaplněná, drásající, neustále unikající…bude na věky tématem uměleckého zpracování. A ty jsi tuto podobu lásky, Lubomíre, vystihl ve svém klipu dokonale. Červík pochybnosti v srdci, plačící srdce, neklid, vrzání po strunách, zmačkané srdce do kuličky, neustálé komplikace , úniky ale i výzvy… Dovolím si popřát, nejenom oslavencům, lásku radostnou, nekomplikovanou, jiskřivou, reálnou, naplňující, povznášející a hlavně uchopitelnou. Pryč se splínem, smutkem. Žít, jak žít se má. S láskou a pevným bodem milujícím vedle sebe, či jen třeba ve svém srdci.. Na zdraví všem, kteří lásku již mají či měli. Všem, kteří teprve tu svojí lásku hledají a hlavně všem těm, kteří se lásky nebojí ! To se přece zvládne….:)…...♥
Jaroslava Handlová
Lubomíre, myslím, že není třeba se bát úderů do hlavy. Vždyť je to nádherné. Gratuluji k zajímavému nápadu na dárek, a oběma Zuzanám přeji k narozeninám všechno nejlepší.
Zuzana Pivcová
Teprve teď večer vše prohlížím a jsem z tolika radosti docela dětsky vedle. Děkuji vám všem za vzkazy a Lubomírovi za tak dobře ztvárněné pojetí mé lásky.
Marie Seitlová
Pěkné, dojemné, díky.
Zdeňka Müllerová
Milé, vtipné, nápadité... Oběma blahopřeji k povedenému klipu a Vám, Zuzano, poděkování i za krásné verše. Také já se připojuji ke gratulantů a přeji vše nejlepší! Shodou náhod slaví dnes narozeniny i naše mladší dcera , také Zuzana, ale v dalekém Mexiku. Připíjíme oběma u nás doma moravským vínkem. Hodně zdraví!♥
Hana Lafková
Úžasné souznění autorů textu i hudby, které si s časem netyká.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.