Pétanque v Radotíně
FOTO: autorka

Pétanque v Radotíně

18. 4. 2016

Pétanque je hra pro každého. Pochází z Francie. Hází se kovovými koulemi co nejblíže k malé dřevěné kuličce, které se říká prasátko (cochon). V neděli se opět konala v Radotíně Jarní zelená koule.

Soutěž sice končila odpoledním deštěm, ale nikomu to nevadilo. Jenom mně. Namožené rameno mi totiž pokazilo letošní účast. No, tak jsem alespoň něco vyfotila. Níže v souboru jsou také ukázky z minulých let.

fotografování sport
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Drahomíra Stínilová
Jsem ráda, že má tato hra takový ohlas. Ani jsem nemusela vysvětlovat, jak se hraje, protože jak vidím, jsou na to tady samé-í, odbornice-i. U nás je to součástí několika turnajů v roce-jarní,letní, loučení s létem atd. a taky kuželky a minigolf, to máme tady taky. Díky za ohlasy.
Lidmila Nejedlá
Pétanque hrajeme. Koná se zde i turnaj. Soupravu vlastním, zahrajeme si na srazu?
Anna Čípová
To bych chtěla zkusit. Snad někdy a někde.
Jarmila Komberec Jakubcová
Hra je velmi oblíbená ve Francii jak píše paní Alenka a při nedávné návštěvě Maroka jsem se s touto hrou setkávala. I u nás získává značnou oblibu - hlavně u seniorů.
Alena Vávrová
Při pobytu ve Francii jsem se na domorodce při hře velice ráda a dlouho vydržela dívat. Na to jejich zaujetí. Helenka, ta si šla rovnou zahrát :-) .
Alena Várošová
Tuto hru jsem hrála poprvé v Egyptě a byla velká legrace.Snad všechny narodnosti tam byly zastoupené.
VANDA Blaškovič
Dobrý den , paní Stínilová. Doufám, že se vám rameno brzy vyléčí. Nedá mi, abych vám neposlala odkaz. Hrajeme často a rádi. Přeji hezký den! http://www.i60.cz/clanek/detail/12827/pojdme-zazit-vzruseni-pri-skvele-hre-petanque
Jana Šenbergerová
Je to zábavná hra, při které si člověk užije nejen spoustu čerstvého vzduchu, ale i legrace, pohybu tak akorát, aby se nestrhal a přitom měl pocit, že dělá něco pro své zdraví. Plastové koule vzaly za své, děti jsou pryč a u nás ji široko daleko nikdo nehraje. Denně chodíme kolem výkladní skříně s kovovými koulemi a já mám cukání ... Za domem je školní hřiště, třeba by se našlo pár nadšenců.
Hana Rypáčková
Taky hrajeme na trávě jen plastovými a to není ono...U moře jsme se vždy k nějaké partě přidali a moc se nám to líbilo, zvláště, kdy po hrách bylo občerstvení na pláži u dlouhého stolu. Při rodinném setkání vytáhnou mláďata ta stříbrná a je to spravedlivější. Nijaké úspěchy nemám, ale je to hezké rozptýlení.. S ramenem jsem na tom Drahuš stejně...Aspoň to mám na co svádět .
Eva Balúchová
Taky hrajeme s vnoučaty na zahradě.Ale takového turnaje u vás bych se moc ráda zúčastnila.Chce to dobrého organizátora a toho vy, jak je vidět,máte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.