Na Pekárně - gurmánský zážitek!
FOTO: www.napekarne.com

Na Pekárně - gurmánský zážitek!

8. 4. 2016

V Čakovičkách, malé obci  kousek od Prahy, je útulná hospůdka Na Pekárně. Její majitel a šéfkuchař Václav Frič zde žije s manželkou a dvěma dětmi. Pan Frič má své krédo: "Mám hospodu tam, kde končí záda a začínají nohy, ale dělám práci, která mne baví, a lidem rozdávám radost a štěstí."                                    

Tak až například při návštěvě Prahy zbyde čas, zajeďte si na typicky český oběd či večeři (Pražáci mohou využít dopravy MHD - bus 351 od metra "C" Letňany). 

Ale pozor, návštěvu si raději předem rezervujte - jezdí sem přátelé až z Moravy - a zejména o víkendu bývá zcela obsazeno. Tady je kontakt:  www.napekarne.com.         

K této stručné informaci přeji všem gurmánský zážitek a DOBROU CHUŤ!                        
                                                                
Několik rad pana šéfkuchaře
TUKY:  používá pouze vepřové sádlo, máslo, olivový olej         
ŘÍZEK: smaží zásadně na sádle, musí "plavat" = zatáhne se a nenabere tolik tuku        
TATARÁČEK: ze svíčkové NE - je suchá, zbytečně drahá a škrábání je přežitek. Stačí 2x pomlít hovězí zadní!     
TOPINKA: též musí v pánvi plout! Pak není jako "dříví".           

Pan Václav Frič stíhá i učit v PRAKULu (Pražský kulinářský institut), vydává knížky o vaření, je nejen odborník na českou kuchyni, ale např. 7násobný mistr ČR v loupání ústřic (přestože ČR moře nemá).                                                                                                

Škoda, že nemohu opsat obsáhlý článek z regionálních novin, ale návštěva přesvědčí lépe.

jídlo Ověřeno seniory restaurace
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Lafková
Květo, díky za tip. Podle obrázků, ta husička musí být mňam.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milí přátelé - vrátila jsem se z Doks - a s potěšením teď zírám, jak příjemné zprávy můj Filip zachytil. Dík, že Vás hospůdka p. Friče zaujala a že tam někdy "zabrousíte". Jani Slavíková: Pohostinnost této hospůdky se hodí ke slavnostnějším příležitostem - na častější návštěvu by můj důchod určitě nestačil. Drahuško Stínilová: V co nejbližší době zveřejním (dám do rubriky Chat/Recepty) přehledy: "Snídaně" a "Pozdní večeře" (Praha), "Kavárny s nápadem", "Nejlepší Hermelín", "10 nejnavštěvovanějších restaurací (Praha), "Nejlepší burgery". V plánu mám 1denní výlety po celém Středočeském kraji - a cestou "vyhládne", tak jsem sehnala a vám sděluji kontakt: www.restu.cz/stredocesky-kraj/. Pro potřebu "toulání" si všechny uvedené tipy ověřte !!
Lenka Hudečková
Paráda Květko, děkujeme za tip, někdy se může hodit :-)
Zdenka Jírová
Dobrý typ na výlet.
Hana Čadová
Do Čakoviček si na dobré papáníčko zajedu. Možná bude tatarák s topinkou, snad nedostanu tasemnici nebo žlužníkový záchvat, když musí topinka plavat v oleji!
Jana Slavíková
Paní Houdková, Václav Frič je známý a velmi schopný. Mě by zajímalo, jak často Na pekárně obědváte.
Hana Rypáčková
Dobrý tip.V Kadani jsme měli v ceně tatarák s topinkami k vínu, ale jaksi jsme si netroufli.Syn měl z masa žloutenku C a celá rodina karanténu...Vzdali jsme to i bowling. Byli jsme ucaprtaný dost. Ale lidé mlaskali, dříve jsme si ho dávali často.
Alena Várošová
Květuško,děkuji za dobrý tip,ale jsem taky z Moravy,tak to mám ruky.5*
Drahomíra Stínilová
Díky za tip na dobrou hospodu. Je to velmi těžké cestovat po republice a najít někde dobrou restauraci. Už se nám několikrát stalo, při potřebě narychlo se najíst, že zvenku vypadala nadějně a pak je nám z jídla zle. Bylo by asi dobré, a to se obracím i na redakci, nebo pana Libora F., vytvořit portál ze zkušeností nás všech (protože sem píší lidé z celé republiky) dobrých a špatných hospod. Mohou být z našeho města, nebo z cestovatelských zážitků. Tady je to sice v gastronomii, ale najdeme tu všechno i recepty atd. Hodila by se přehledná informace restaurací a hotelů dobrých i špatných.
Elena Valeriánová
Hospůdka, kde se člověk dobře nají za slušné peníze tak tu aby člověk pohledal pomalu se svíčkou. Jak píše Jana, pro nás docela daleko, ale jako tip pro pražské dobrý. Topinky si dělám zásadně v topinkovači a pak je potřu kouskem másla. Tatarák bych si dala, mňam.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...