Fotopříběh: Pro milovníky flory
FOTO: autorka

Fotopříběh: Pro milovníky flory

6. 4. 2016

Starý lom, který byl zavezen slévárenskými písky a zčásti i jiným odpadem, přeměnil pan Ing. Slabý na zónu klidu a pohody. Vybudoval terasy, na kterých je vysazeno 3200 kusů skalniček a trvalek v čedičové drti.

V areálu je i několik jezírek a altánků, kde si může unavený návštěvník posedět a přitom se kochat pohledy na Hornomoravský úval.  

Arboretum dostalo název Makču Pikču a nachází se nedaleko vesnice Paseka v Olomouckém kraji. Při celodenním výletu lze navštívit nedaleký hrad Sovinec nebo město Šternerk.  

Snad krásně barevné kytičky potěší.  

 

 

 

příroda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Přenádherné fotky paní Aničko,je to od nás kousek za Uničovem.Když dovolíte ráda bych doplnila,že v obci Paseka je Sanatorium na léčení především tuberkolozy, dýchacích cest a pod.Je tam úžasný,svěží a čistý vzduch,protože Sanatorium leží pod lesem mezi poli.Umřela tam moje babička.
Naděžda Špásová
Je dobře vědět, že jsou ještě lidé, kterým na přírodě opravdu záleží. Aničko, fotky jsou krásné. Od nás je to trochu dál, no třeba to někdy vyjde. *****
VANDA Blaškovič
Tak toho pana Ing. Slabého bych ráda poznala, musí to být silný člověk. Krásné fotografie!
Zdenka Jírová
To byl dobrý nápad a záslužný čin. Skalničky miluji, škoda, že je to pro mne příliš daleko, abych arboretum navštívila. Přeji hodně úspěchu v další okrasné činnosti.
Zdenka Jírová
To byl dobrý nápad a záslužný čin. Skalničky miluji, škoda, že je to pro mne příliš daleko, abych arboretum navštívila. Přeji hodně úspěchu v další okrasné činnosti.
Ladislav Vesecký
Jo, jo byli jsme tam už dvakrát. Moc hezké.
Karel Boháček
Miluji tyto zahrádky a arboreta, určitě se tam podívám. Ale proč Makču Pikču ? To nemáme jiné hezké české možnosti ?
Zdenka Žichovská
Makču Pikču můžu doporučit, byla jsem tam 2x, v létě a na podzim. Evo B. Z Olomouce jede autobus a za návštěvu to určitě stojí v každém ročním období. Kytičky se tam dají i koupit.
Jitka Chodorová
Jistě, že potěšily, sice mám doma od jara do podzimu květinový ráj, o který se se snachou staráme, ale kytiček není nikdy dost, a já vám děkuji za krásné fotky, do těchto míst se jen těžko osobně podívám.
Elena Valeriánová
Tak to musíme najít, to je dobrý tip na květnový výlet. To už bude mít můj soukromý řidič oči v pořádku. Já mám pocit, že dokonce vím, kde to asi je.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.