Glosa: Jak zastavit čas
FOTO: autorka

Glosa: Jak zastavit čas

26. 3. 2016

Čas zastavíte snadno, když si opatříte sluneční hodiny. Sluneční hodiny se totiž vyznačují tím, že čas ukazují, jenom když svítí slunce. Když slunce nesvítí, hodiny stojí, trucují, stávkují. Poslední dobu hodiny stojí často. Slunce svítí hodně málo.

Zato, když se opět objeví a svítit začne, čas se  nějak zrychluje, Lidé vyběhnou do zahrádek a sází cokoliv, staří lidé i s holemi vybíhají do parku a děti na hřiště. No a my zjistíme, že se ten čas vlastně zastavit nedá a že na něj nevyzrajeme.

Je zajímavé, že to vědí i čápi. Čas znají i bez hodin a opět jeden sedí na komíně, přesně jako každý rok ve stejnou dobu.

glosa
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
Někde jsem takové hodiny viděl, nejste z Chomutova ?
Drahomíra Stínilová
Milé zamyšlení nad časem.
Alena Várošová
Pěkný,ale kratičký článeček,ale výstižný Hanko.Ne jenom čápi,snad všechna zvířata i ptáci poznají své hodiny, tak jako my lidé v určitou dobu máme své návyky. a své hodiny.
Hana Rypáčková
Jak ho přelstít? Sluneční a přesýpací hodiny beru. Jsou laskavé..
ivana kosťunová
Hezké zamyšlení. Člověk nepotřebuje kvanta slov, aby vyjádřil myšlenku
Jana Šenbergerová
Moc pěkné zamyšlení o čase. Zrovna před chvílí jsem četla v knize tyto věty, které se mi také moc líbí: "Vesmír je hmota, energie, prostor tekoucí v čase. Čas může téci různými směry. Může být taky nulový. Tedy neexistující." :-)
Naděžda Špásová
Často slýcháváme, že nejsme pány svého času. Myslím, že jsme. Stačí se jen občas zastavit, rozhlédnout se a vychutnat si krásu kolem nás. Nebo ne?
Zuzana Pivcová
Je jasné, jak jsi to pojala. Tak si budeme přát, aby nám čas sice utíkal, ale byl naplněn spoustou pěkných a smysluplných činností nebo myšlenek.
Jarmila Komberec Jakubcová
Čas bohužel nestaví ani sluníčkové hodiny. Někdy čas běží jako splašený, někdy se vleče - pojem času je relativní
Karel Boháček
mám rád sluníčkové hodinky

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.