Sraz karavanistů a motorkářů: Dvoutisícovka
Ilustrační foto: pixabay.com

Sraz karavanistů a motorkářů: Dvoutisícovka

25. 3. 2016

Pokračování příběhu Přeložená tisícovka...

Asi o rok později se u nás konal jako každým rokem Sraz karavanů, bylo jich asi 150, a Sraz motorkářů, těch bylo 110 motorek. Takže frmol a blázinec.S kolegyní jsme měly rozdělenou práci, já účtovala ubytování včetně zapsání hostů do Knihy návštěv, popřípadě cizinců do Cizinecké knihy, a ona přišla až odpoledne a měla vybírat peníze a dávat poukázky na snídaně, obědy a večeře. Když přišla, tak ona šla na mé místo a já vybírala za jídlo.

Přišel na řadu starší pán v důchodu, který si platil ubytování v karavanu a navíc chtěl rozměnit dvoutisícikorunu.V pokladně nebyly drobné, část tržby se odevzdala, tak na mě kolegyně volá, jestli nemám drobné. Podotýkám, byly jsme s kolegyní v jedné větší místnosti. Koukla jsem a říkám, že jo. Mezitím jsem napočítala drobné, dám mu peníze a on mi do očí řekl, že mi dvoutisícikorunu dal, že ji mám v trezoru. Snažil se mě zmást, protože tam opravdu jedna dvoutisícíkoruna byla, ale ne jeho. Ale nedošel ani ke dveřím a volám na něj příjmením, že zavřu a udělám kontrolu a přepočet vydaných stravenek za přítomnosti dvou organizátorů Karavan clubu, neboť on patřil k nim a oni vítali na recepci svoje přihlášené členy. Během pár minut jsem měla všechno spočítané a opravdu mi dvoutisícovka chyběla. Ani se neomluvil, nakonec vytáhl tu svoji, že myslel, že mi ji dal, když jsem ji měla v trezoru. Mohou být lidi tak naivní a trvdit něco, co není pravda?

Byla jsem hned jako ostříž a tentokrát jsem si svoje obhájila a nenechala se sprostě okrást. Kdo má sklony k takové taktice a fíglům, ten už lepší nebude, určitě se nezmění. A určitě nepatřil ten člověk k nejmladším. Co kdyby mu to zase někdy vyšlo!

Tyto srazy jsem měla moc ráda,neboť i pořadatelé měli zvláštní požadavek u správce, abych měla službu já. Skvěle jsem s nimi spolupracovala a vše jelo jako po másle. Velmi jsem si toho vážila, nebotˇmívali pestré programy pro svoje účastníky přes celý víkend - grilování,různé soutěže a večer tam měli vždy suprovou kapelu, takže jsem mohla aspoň poslouchat jejich skvělou hudbu. Samozřejmě na svém pracovišti. Měli vždy rezervovanou velkou louku před recepcí, a tak hudba byla perfektně slyšet.

Moc ráda na jejich setkávání každým rokem vzpomínám.

 

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Děvčata děkuji za komentáře,je to dobře že už ted nemám starosti s penězi co mi procházely rukama.Trnout,zda to vyjde,nebo nevyjde.Dá se říct,že to vždycky vyšlo.
Lenka Hudečková
Alenko, podvodníci se najdou vždy a všude. A lidé zkoušejí, jak jsou další lidé chytří nebo hloupí, zda se nechají podvést nebo ne. Práce s penězi je vždy těžká, a člověk se nesmí dát. Byla jsi statečná, že ses nenechala okrást. *****
Jana Šenbergerová
Obdivuji všechny účetní, pokladní a s penězi pracujícími. A k tomu davové akce, to by nebylo nic pro mě. Obzvláště když je plno všelijakých vykuků, kteří umí z každé příležitosti těžit. Hezky jste zvládla situaci, článek i fotky. :-)
ivana kosťunová
Dělat s hotovými penězi je jen pro silné nervy. Znám velmi dobře.
Zuzana Pivcová
Podvádělo se odjakživa, ale teď chtějí mnozí ušetřit tím spíš, že třeba mají dost málo. Jenže to je neomlouvá, aby to dělali takovýmhle způsobem. Dělat stále s penězi a hlídat je, to by na mě nebylo. Ještě, že jste byla dost rázná.
Jitka Chodorová
Alenko, to není naivita, ale podvod, co oni na lidech zkouší, bohužel je jich stále více, tak je třeba si dávat na takové lidi velký pozor.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...