Káva
Ilustrační foto: pixabay.com

Káva

24. 2. 2016

Byla zimní neděle odpoledne, manžel spal, do okna svítilo sluníčko a na stole voněly frézie. Příjemná pohoda.

Najednou jsem dostala chuť na kávu. Co si léčím vysoký tlak, uvařím si ji jen výjimečně.Z apnula jsem vodu v konvici a chystala si do hrníčku kávu. Po zalití krásně zavoněla. Tak co kdybych si do ní dala trochu mlíka, pro jednou to vadit nebude. Z ledničky jsem vytáhla bílou láhev a trochu si nalila. Co mi to na kávě plavou za bílé kuličky?! Kouknu na láhev - kefír!... A káva putovala do záchodu.

Nevzdám to! Hrníček umyju, znovu kávu nachystám a připravím vodu do konvice. Máme novou a na další ohřívání se má asi pět minut nechat chladnout. Zajdu se tedy podívat do pokoje, jestli náhodou není v televizi něco pěkného. No, nic mě nenadchlo. Vrátím se do kuchyně, konvice už nevrčí a šup s vodou do kávy. Studenou, samozřejmě! A opět káva putovala do záchodu.

Tak nevím, je to znamení, že ji nemám pít? Naštvala jsem se na sebe a rozhodla se pro třetí pokus. Hrníček, káva, po chvíli voda ...a podařilo se! Odměnila jsem se ještě kostičkou hořké čokolády do kávy a nechla jsem ji chladnout. Zatím jsem zalila květiny, to a ono porovnala, začetla se do časopisu a kávu jsem nakonec pila skoro studenou. Už jsem ji dva týdny nevařila, to má za to!

káva Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmial Říhová
Nevíte někdo jak si na tom ve výsledcích kvality stojí https://www.penepex.cz/lucaffe-mamma-lucia-zrnkova-kava-1-kg/ zrnková káva mamma lucia? Já právě že jsme ji teď dostali od syna k narozeninám a já ani nevím kolik to běžně stojí v obchodě. ALe hlavně jde mi o to jak je to kvalitní, víme?
Drahomíra Stínilová
Potěšila jste mě.
ivana kosťunová
Pobavila jsem se. Taky si léčím zvýšený krevní tlak, a mám povolenu jednu kávu denně. A když je to tak, tak ta jedna káva denně musí být luxusní, musím si na ní opravdu pochutnat. Kdyby se mi ale stalo to co vám, usoudila bych, že to nemá být, a vzdala bych to.
Zuzana Pivcová
Skoro bych také konstatovala, že to pití kávy nemělo být. Jak říkala jedna moje známá, senzibilka: Když něco nemá být, tak se to "neřadí" a nemá cenu to násilím postrkovat. Ale tady spíš sehrála roli úsměvná roztržitost. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Podařená historka, hlavně že to napotřetí vyšlo. Já jsem milovnice kávy Dolce gusto. Maximálně popletu pořadí kapslí někdy dávám napřed bílou a někdy černou. Výsledek je stejný.
Naděžda Špásová
Věro, hezky napsané. Komu z nás se něco podobného nestalo? A čím jsem starší, tím je to horší. Kafíčko mám ráda a u nás ho většinou vaří manžel. Já beru prášky na tlak už hodně let a kávu si dávám 2x denně. Nesmíte si udělat smrťáka a v pohodě to snesete. Tak dobrou chuť. *****
Hana Rypáčková
Taky se tak vidím, ale častěji konvici vůbec nezapnu....Proto už před naléváním zkouším, zda se voda vařila..Mám nízký tlak a tak ji nevynechám... To, že pro něco jdu do pokoje, vidím květiny a zaliji, vidím poházené časopisy, psí hračky.......Proto nám vše tak dlouho trvá.... Obrázek vypadá náramně...Už jsem ale po kávě...Tak příště se šlehačkou.
Jana Šenbergerová
To se mně nemůže stát, kávu nevařím já. :-) Podobné maléry se mi stávají při jiných příležitotech. Do svých 63 let jsem ji pila jen velmi sporadicky. Teď si ji dáváme jednou denně. Nemyslím si, že je jakkoliv prospěšná, ale vidím, že zvyk je železná košile.
Alena Várošová
Moc hezké povídání Věro skoro neuvěřitelné,jak může někdy člověk zazmatkovat.
Eva Mužíková
Paní Věrko, tak tohle znám velice dobře... čtyři činnosti rozdělané, žádná hotová. Instantní kávu piji jednu ráno, nejdříve horkou, zbytek stojí na lince a docucávám po návratu z procházky / to mám nejraději/. Při pátku jste mne " potěšila", že na tom nejsem tak sama....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.