Proč to tak asi je?
FOTO: archiv autorky

Proč to tak asi je?

21. 2. 2016

Jela jsem definitivně odstřihnout pupeční šňůru se svým bývalým zaměstnavatelem, a to odevzdat papír o ukončení nemoci. I když je cesta časově delší, jezdím raději autobusem, než metrem. No raději. Ono jak se to vezme. 

Autobus je ten dlouhý kloubák, který má sedadla posazená na schůdku. Myslím, že snad všechna. Takže na podlahu jen tak nedosáhnete, a když chytnete místo vedle někoho, kdo není Twiggy a ještě je narvaný v zimáku, a já  se taky za bičem převlékat nemůžu, chytáte se v zatáčkách madýlek  visících nad vámi. Jenže ouha.

Tento autobus měl madélka, ale z pohledu směrem k řidiči pouze na levé straně!!!  Když řidič krouhnul zatáčku doprava, nebylo se nad hlavou čeho chytit. Cestující tedy zarývali nehty do spodku sedáků, trnouc hrůzou, zda si nevytáhnou žvýkačku či nějakou horší prémii. Měla jsem dost času a spočítala, že během mé cesty byly jen tři pravotočivé zatáčky. Jenže autobus zpět, má stejnou trasu a tak z těch levotočivých, kterých v mém směru bylo více, se cestou zpět stanou pravotočivé.

V opačném směru jsem jela raději tramvají.

 

 

 

 

foto: autor

 

cestování Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Haničko Čad.: Praha je město stále plné kontrastů i "překvapení" v některých, zejm. okrajových částech. Připojili mnoho bývalých obcí, ale vybavenost úrovně velkoměsta řešena není. Já pocházím z Hloubětína, žila jsem i na Žižkově a do r. 2009 v Letňanech - tam zase obchodů přespříliš! Proti tomu však můj nízký důchod = prošla jsem, příp. koupila jen základní potřebné zboží, do "noblesy" jsem ani nevkročila. I v Letňanech otevřeli Žabku - navíc zde byla možnost "pošty" = odesílání plateb složenkami. Ale "neohřáli se" - prodejna brzy skončila. Teď žiji ve městečku cca 20 km od Prahy - jezdím od metra "C"/Letňany prodlouž. trasa MHD (30 min, často)
Alena Várošová
Heleno,článek ze života,tak jak to vidíte Vy i sousta dalších.Hezké,že jste to napsala.
Hana Čadová
Cestování MHD po Praze je opravnu někdy zážitek. V části Prahy kde bydlím já, nám o víkendu jezdí pouze jedno č. autobusu a ve všední den druhý pouze do 21 hod! Nehovořím o zásobování - pouze trapná Žabka!
Eva Mužíková
Hani, já na štěstí MHD používám málo, chodím většinou pěšky, nebo jedu autem. Ale samozřejmě rozumím tomu co píšeš, také jsem občas popolítla v tramvaji po prudkém zabrzdění, což příjemné nebylo.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pět let už v Praze nebydlím, ale "romantiku" jízd MHD si užívám dost často: "Jako na potvoru" má potřebný spoj změnu trasy, prudké neočekávané zabrzdění , říznutí zatáček, smrádek od bezdomovce atd. jsou zpestřením mých cest. Ale také směrem domů mám další zážitek: Mezi 2ma vesnicemi jedu autobusem po japonské dálnici = "samajama", nebo "kolofuč" = děsně rozbitá silnice mění autobusy v "popelnice". Je úzká - při potkání se 2 autobusů musí jeden uhnout na polní cestu nebo nad škarpu - i venkov má své půvaby. Ale svezu se kamkoliv ráda - on ten můj "pěškobus" už taky má skryté nebo viditelné závady.
Zuzana Pivcová
Já zase jezdím od metra Nádraží Veleslavín do práce autobusem 142, Vojenský areál je zastávka na znamení Nádraží Ruzyně na velmi rušné průjezdní silnici. Z předchozí "normální" zastávky se vřítí autobus plnou rychlostí levotočivou zatáčkou do velmi frekventované průjezdní silnice od letiště či OC Šestka, Doslova se stěží držím na nohou a to mám ještě hledat tlačítko STOP, které zdaleka není všude v dosahu. Pak řidič v rychlosti zarejduje z hlavního pruhu k zastávce a tam takřka na poslední chvíli prudce zabrzdí. Každodenní ranní zážitek , kdy přemítám, zda to ustojím či ne. Skutečně špatný úsek a vesměs i špatná jízda.
Lenka Hudečková
Po Liberci jsem jezdila MHD denně, znám, o čem Helenko mluvíš. Teď jezdíme autem, u nás po městě chodíme pěšky, ale do Varů nebo Plzně autem.
Jarmila Komberec Jakubcová
U nás v Plzni jezdí trolejbusy - kloubáci a jízda v něm je boj o přežití.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.