Jarně-zimní fotografování
FOTO: autorka

Jarně-zimní fotografování

20. 2. 2016

Původně to měla být fotografická procházka už skoro jarní Prahou s lektorem. Ale jakoby si sklerotický únor zrovna vzpomněl, že je jedním ze tří zimních měsíců a musí splnit svou povinnost.

Tak jsme se od železničního mostu brouzdali s prokřehlými konečky prstů po chodníku polomokrou břečkou, vdechovali vlhký, studený vzduch, okořeněný výfukovými plyny, které dovedou zpříjemnit činnost našeho dýchacího ústrojí hlavně v tomhle počasí. Obyčejně se klasickému panoramatu Prahy vyhýbám, ale když už jednou napadl ten sníh, a když už jsem tu, tak pár fotek neuškodí.

Karlův most mě ale dodělal. Turistický mejdan sýrových úsměvů do fotoaparátů na tyčích. Žádná mystika, žádná romantika. Kdybych tahle místa neznala z doby mého rozpuku, asi by mě to tak nebralo. Jen tak ťuknu – Malostranská kavárna uprostřed náměstí, hospody se svými štamgasty, vinárny se slanými mandlemi a chladivým vínem ve skleněných džbáncích, pak procházky směrem k Vltavě kolem bochánkové vůně, která utíkala ze známé pekárny v Mostecké ulici.  Na mostě pár východoněmeckých turistů a sochy.

Ale nechtěla bych vyvolat dojem, že smutním po starých časech, po oprýskaných omítkách neudržovaných domů. Spíš se mi zastesklo po mládí, po čistých i naivních představách o životě, po bezstarostnosti, nadějných láskách a zklamáních.

A ještě na tohle téma trochu letní poezie z doby asi tak před necelými padesáti lety (zde).

Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Pěkné fotky.
Drahomíra Stínilová
Děkuji za vaše další kladné reakce. Ještě Zuzano k tomu sněhu. V Chuchli jsem absolvovala takový menší běžkařský závod na umělém sněhu. Ale moc mi to nedělá dobře, protože jak jsem se musela hodně nadechovat, tak mi to potom hrozně dusilo. Pravý sníh v horské přírodě je něco jiného.
Zuzana Pivcová
Krásná zimní Praha. A já se právě vrátila z krátké návštěvy Špindlu a tam sníh takřka žádný.
Alena Várošová
Dakší skvělá fotografka.máte zajímavé fotky.
Alena Tollarová
Vida, další přimrzlíci k lavičce. Taky mě baví.
ivana kosťunová
krásné detaily, krásné momentky, verše už jsem hodnotila

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.