Není nad dobrou spolupráci
FOTO: autorka

Není nad dobrou spolupráci

17. 2. 2016

Zima pokračuje, jaro je v nedohlednu, a tak jsme se vypravili na obhlídku naší zahrady. Pracovat se zatím nedá, vzhledem k plus 2 stupňům, ale kontrola se dělat musí.

Už když jsme tam byli posledně, bylo zřejmé, že si nás oblíbily srnky. Jejich stopy v podobě černých bobečků a okousaných větviček byly všude. Loni to byli divočáci, kteří zanechávali bohužel nejen trus, ale i polámané stromky a díry v plotě. Dalo nám spoustu práce, než jsme to před prasaty a zimou zabezpečili. Při dnešní prohlídce už od konce zahrady bylo jasné, že jsme opět měli nevítanou návštěvu. Kompost byl celý rozhrabaný, hlína kolem stromků celá rozrytá o záhonech ani nemluvím. No a plot na tom byl nejhůř. Chtělo se mi z toho brečet.

No řekněte sami. Není nad ‘‘dobrou spolupráci‘‘. Až přijde jaro, budeme mít zryto, stromky se nebudou muset stříhat, protože z nich moc nezbude a o jahody se taky nemusíme starat, protože si na nich pochutnaly srnky. Divočáci jsou přemnoženi, lidí už se nebojí a nikdo s tím nic nedělá.

Nakonec jsem si přece jen udělala pár fotek. Na skalce je stále červená libavka polehlá, čemeřice se má čile k světu a bledulky už se taky derou na světlo. Na jaro si asi budeme muset ještě nějaký čas počkat, tak ať je to čekání pro všechny příjemné.

bydlení květiny zahrada
Hodnocení:
(4.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Naďo, z Tvých pěkných fotek je jasné, že jaro už je téměř za dveřmi. Mívali jsme na parcele krtky, taktéž dobrá spolupráce...
Eva Mužíková
Naděždo, dokážu se vžít do Tvých pocitů. Mně se nic takového nikdy na zahrádce nestalo, ale asi by mi to také přišlo hodně líto. Já jsem zažívala pocity bezmocnosti, lítosti a vzteku, když jsem přišla na dvorek a tam leželi mrtvolky holubů. Kuna vlezla do holubníku a zabila vše, co neulítlo. To samé několikrát se slepičkami...
Eva Balúchová
Zrovna teď jsem se vrátila z balkonu kde jsem pozorovala 3 srnky,jak se nám prochází po zahradě.Opravdu jsou krásné.Máme je na zahradě každý rok.I když jsme udělali nový plot.Nevím jak to dělají.
Zdenka Jírová
Pohled na zdevastovanou zahradu bolí nejvíc, to znám . Nám 2x zloději vykradli skleník s okurkami a bylo to jako by tam byla prasata.
Drahomíra Stínilová
Pěkně a jednoduše popsaná situace. Já sice na zahradu koukám každý den z okna, ale vloni po okopávání baráku jsem sama, vlastníma rukama předělávala celou přední zahrádku. A ty kytičkové fotky dokazují, že ne všechno zvěř poničí.
Zuzana Pivcová
Se zahrádkou či zahradou je asi velká práce, ale i velká radost. A mně schází obojí.
ivana kosťunová
Něco podobného prožíváme pokaždé na jaře, když poprvé přijedeme na chalupu. U nás to odnášejí ovocné stromy. Ale když ta srnka je tak krásné zvíře!
Lenka Hudečková
Naděnko, krásné květinky a za tu spolupráci poděkujte, třeba se už napříště nebude opakovat....je to smutné, když člověk něco buduje a přijde to vniveč. Ale to cos nafotila, vypadá hezky... :-)
Alena Várošová
Naďo, není to jednoduché.Pokud je zahrada někde mimo civilizaci,tak k Vám návštěva v podobě lesního zvířectva si cestu najde.Jsou tam totiž neodolatelné pamlsky..Je těžké se zlobit,ale přijde to člověku líto.
Hana Rypáčková
Vždyť to máš tak hezky ochráněné plůtkem...A čemeřice si srnky nekously.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...